Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Vasalódeszka huzat varrás

vasalódeszka huzat varrás

A vasaló minden hobbivarrónőnek jó barátja. Ha még nem a barátod, akkor érdemes felélénkíteni a kapcsolatotokat. ;)

Minden varrás után fontos vasalni, mert sokkal szebb munkák kerülnek ki a kezed alól.

Amikor a mosás már nem segít a huzaton, le kell cserélni. Ebben szeretnék segítségedre lenni.
A vasalódeszka huzata alatt van egy puha réteg. Ezt lehet mosni, és akkor tudod újrahasznosítani. Ha ilyened nincs, akkor mindenképpen hőálló anyagot vegyél alá. pl: bizonyos vatelinek
Nagyon könnyű lesz, majd meglátod!

Szükséges anyagok, eszközök vasalódeszka huzatához:

- a vasalódeszka hossza +20cm textil
- vékony zsinór, vagy gumi
- biztosítótű

Vasalódeszka huzatának szabásmintája:

Az anyagot terítsd rá a vasalódeszkára színével lefelé. Rajzold meg a vasalódeszka élét körben az anyagon.

vasalódeszka huzat varrás

Terítsd az anyagot az asztalra, és körben mérj a rajzolt vonalra 10cm-t, és ezt vágd ki az anyagból.

vasalódeszka huzat varrás

Vasalódeszka huzat varrása:

Körben a kivágott anyag szélét hajts be kétszer 1cm-re. Varrd körbe mm-esen, csak egy kb. 4cm-es szakaszt hagyj szabadon, ahol a zsinórt, vagy gumit befűzöd.

varrás

A biztosítótű segítségével fűzd be a zsinórt vagy gumit az imént varrt házba. A huzatot húzd a deszkára, és jól húzd össze a zsinórral. Kösd meg, ahogy szépen kifekszik a deszkán a huzat, és kész is vagy!!

vasalódeszka huzat varrás

Ezek a szoknyák és nadrágok már ennek a megújult vasalódeszkának a segítségével készültek a tanműhelyben:

varrótanfolyam

Ha Te is szeretnél könnyen és gyorsan megtanulni varrni, kattints a képre! :)
Egy varrótanfolyamon sok-sok apróságot megtanulhatsz, ami megkönnyíti a varrást. Ilyen például az is, mikor hogyan, mennyit, milyen hőmérsékleten érdemes vasalni. Ha jó alapokra építesz, akár egész életre szóló, sikerélményeket nyújtó hobbi lehet a varrás!
Várunk szeretettel!
https://www.varrohaz.hu/varrotanfolyam/

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
7. Emily
2018-03-20
Én már régóta készülõdök, de kézzel fogom megvarrni, mert egyik varrógépem sem mûködik. Szerelõt keresek, ha tudtok segítsetek!? Köszönöm elõre is...
6. Emily
2018-03-20
Én már régóta készülõdök, de kézzel fogom megvarrni, mert egyik varrógépem sem mûködik.
5. Majoros Zsuzsa
2017-04-24
Ági, bevallom engem nem hoz lázba, ahogy a kis méretü, könnyü vasalók sem, amivel sokkal nehezebb a vasalás. Egy félipari gözállomásos vasaló, naaaa, az már valami. :) ha azt kiprobálod, soha többet háztartási. :))
4. Ági
2017-04-24
Kapcsolódik a deszkához a vasaló. Amerikai foltvarrós videókban látni olyan vásárlót, ami használaton kívül kb. 2 centire felemelkedik a deszkától. Találkoztatok már ilyennel? Nekem nagyon tetszik, de lehet, hogy használni mégsem olyan kényelmes.
3. Ilona
2017-04-21
Köszönöm szépe...Lassan aktuális lesz nálam...Évek óta mindig vettem, de most megvarrom...További sok sikert kívánok Mindenkinek..
2. Majoros Zsuzsa
2017-04-21
Móni, ha tényleg sokat varrsz, akkor érdemes invesztálni egy komolyabb vasalódeszkába. A mûhelyekben gõzállomásos vasalóhoz való, erõs darabok vannak. Emellett egy ujjafa is remek szolgálatot tesz. ok tanfolyamos nem is tudja mi az, amíg el nem jön hozzánk, de sok dolgot könnyebb rajta vasalni. :) Jó munkát! :)
1. Moni(c)
2017-04-20
Kedves Zsuzsa, az a kerdes jutott eszembe errol, hogy milyen vasalodeszkat erdemes venni hobbivarras celjara? Es milyen van nalatok a tanmuhelyben? Szuper erosnek tunnek a labai:) Nekem van egy jo szazeves darabom, es egy ismerosnek is kiprobaltam a deszkajat, es hat nagy kulonbsegek vannak. Koszi, Moni(c)
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben