Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Trendi koszorúslány ruhák saját kezűleg!

esküvői ruha varrás

Egy régi barátnőm megkért rá, hogy varrjam meg az esküvői ruháját.
Egy nagyon egyszerű, sima, fehér ruhát szeretett volna. A szabásminták között találtunk egy olyat, amire az volt írva erdei tündér. Azonnal tudtuk ez lesz az igazi.
Az ő rendhagyó esküvőjéhez pont ez illik. Egyszerű, mégis különleges.
Együtt kiválasztottuk az anyagot, és indult a varrás.
Csak az Astorián lévő műhelyben volt elég hely szabni, ott is inkább a földön. Épp egy kezdő varrótanfolyam zajlott, amikor én a külső helyiségben a ruhát szabtam, de úgy tűnt senkit nem zavar. :)

varrás

esküvői ruha varrás

Ezen a képen látszik az ujja a ruhának. Első próba. Ha megnézed jobban a bordűr még nincs a helyén. A csipke széle egyenes, az ujja alja ellenben íves, ezért le kellett vágni a bordűrt, és külön rávarrni cikk-cakk öltéssel. A csipkében eltűnik az öltés, jó kis trükk, igaz?

esküvői ruha varrás

Itt éjszaka végre rávarrtam a bordűrt:

esküvői ruha varrás

A végeredmény:

esküvői ruha varrás

A barátnőimmel mi voltunk a rendhagyó koszorúslányok, hiszen hajadonnak már semmiképpen nem vagyunk mondhatóak. :)
Szerettük volna meglepni a menyasszonyt, ezért úgy tettünk, mintha a koszorúslány ruha teljesen érdektelen lenne számunkra, majd visszük a meglévő kis csinos ruháinkat, többet ne várjon.

Közben megbeszéltünk egy napot, amikor együtt elkészítjük a trendi koszorúslány ruhánkat.
A terv egyszerű volt, egyforma tányérszoknyák, hozzá farmering, és a cipőhöz illő színű szalagból készített öv dobja majd fel az egészet.

A barátnőim mind tudnak kicsit varrni, de olyan is akad, aki azt mondta soha nem ül varrógéphez. Ezt betartotta, de szoknyát szabni már tud, és erre bizonyítékom is van:

egyedi ruha

A szoknya nagyon egyszerűen készült. A 150cm széles anyagot elnegyedelve összehajtottuk. Ugyan így a tüllt, amit rátettünk. Rajzoltunk egy 75cm sugarú negyed kört. A szoknya hossza kívánság szerint 40-50cm-volt. Ekkora távolságra az első körívtől húztunk még egyet.

esküvői ruha varrás

Vettünk 5cm széles erős gumit, és ehhez hozzávarrtuk a  szatént és a tüllt. A szatént felhajtottuk, kész is volt a szoknya 1500Ft-ból. Akinek volt farmeringe az hozta, akinek nem, annak venni kellett.
Kb. 4 óra alatt kész is lett a 4 szoknya.

Első próba:


egyedi ruha

És amikor már büszkén viseltük az esküvőn:

egyedi ruha

táska varrás


egyedi ruhaTermészetesen a meglepetés nem csak abból állt, hogy egyforma ruhánk lett. Egy közös táncot is betanultunk. Már a műhelyben kitalálta egyikünk a koreográfiát, amit videóra vettünk, és otthon mindenki legalább nagyjából megtanulta.
A násznép nagyon pozitívan reagált, és másodszor ők is beálltak, a vőlegénnyel együtt ropták velünk.
Életre szóló élmény volt.

Ebből is látszik, hogy varrni jó! Mennyibe került volna venni, vagy bérelni valami unalmas, egyforma koszorúslány ruhát?
Így kevés pénzből igazán trendi ruhánk volt, és elmondhattuk, hogy mi magunk készítettük!

Várunk Téged is a varrótanfolyamokon! Tanulj meg varrni, szerezz új barátnőket!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. Sphynx
2016-08-23
Nekem nagyon nem jön be a farmering egy esküvõre, pláne nem a koszorúslányokon. Nem vagyok egy ultrakonzervatív és az összeállítás is ötletes de maximum egy csajos bulira nem egy esküvõre való.
1. Demeter Jutka
2016-08-23
mindig az egyszerû megoldások a legjobbak. Nekem a menyasszonyi ruhán az ötlet tetszett a kegjobban. (nagyon egyedi lett, és meglepõen egyszerû). A koszorúslányoknak is tettem volna csipke díszt a farmerinre, hogy ünnepélyesebb legyen, de ezt nem kritikának szánom. Tetszett az is.
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben