VIII. ORSZÁGOS VARRÓTÁBOR

EGY HÉT CSAK A VARRÁSÉ!

2023 június 19-25-ig

VII. Országos Varrótábor a Velencei tónál

A tavalyi varrótáborban készült csoportkép,
mindenki saját készítésű ruhában.

Te is gyakran fáradtnak érzed magad? Már reggel azt érzed, hogy fáradtan ébredsz?
Nem akarsz több nyomasztó hírt hallani?
Ugye jó lenne kilépni, elmenekülni valahová?

Van egy csodás ötletem, hogyan tudsz testben és lélekben is messze kerülni a gondoktól, stressztől, monoton napi feladatoktól.

A két kezeddel alkotni, létrehozni valamit felszabadító érzés!
Ismered a Flow-élményt? A boldogság egy formája, amelyet a varrás során garantáltan meg fogsz élni!

Tarts velünk a Varrótáborban, ahol egy hét csak a varrásé! :)

Sikerült megtalálni a megfelelő helyszínt, ami idén a Királyréti Vadászkastély, *** kastélyhotel. (A helyszínről további információt lejjebb találsz.)

Gyönyörű, varázslatosan szép környezet, a jó hangulat garantált!


Miért jó egy varrótábor?


Kicsit kiszakadsz a szürke hétköznapokból. új helyre mész, új emberek közé, akik egy közös, szuper hobbit fognak együtt tanulni, vagy gyakorolni.

Kilépsz a megszokott környezetedből, és csak a varrásnak szentelheted magad. Nem kell arra gondolnod mit fogsz enni, hiszen naponta háromszor felszolgálják Neked az ételt.

Kedvedre alkothatsz, kiélheted a kreativitásod, kifejezheted az egyéniséged.

Nem mellesleg szert teszel olyan ruhákra, ami pontosan Hozzád illenek majd. Nagyon divatosak manapság az önfejlesztő táborok. Nálunk az önbizalom növekedés csak mellékhatás.

Amikor felveszed az első, saját kezeddel varrt ruhádat, ami pontosan illik Hozzád, amelyben csinos vagy, és amiben elismernek az ismerőseid, az egy igazán önbizalom növelő pillanat, amely megismétlődik minden alkalommal, amikor újabb ruhát varrsz magadnak.

Szingli vagy? Nagyszerű, hiszen akkor örülni fogsz az új barátokak, és annak, hogy ide nem kell magaddal hozni társat.

Van családod? Szuper lesz kicsit elszakadni tőlük, és csak a saját igényeidre figyelni, jó társaságban a hobbidnak élni!Kiket várunk a táborba?1. Teljesen kezdő vagy?

Annyiszor hallom "szívesen megtanulnék varrni, de olyan messze vagytok!".
Remélem Te is azok közé tartozol, akiknek ez a tábor remek lehetőséget nyújt arra, hogy megtanuljon varrni, bármely részén is élj az országnak.

Szeretnéd megtanulni a varrás alapjait, és a kedvenc ruhadarabjaidat magadnak varrni?
Akkor a táborban a helyed, tanulj meg nyaralás közben varrni oktatónk segítségével!
Most a teljes, 45 órás kezdő varrótanfolyamot elvégezheted 1 hét alatt.

2. Tudsz már varrni?

Elvégezted nálunk a kezdő és/vagy haladó varrótanfolyamot? Voltál tavaly is varrótáborban?
Akkor Téged a "haladó" csoportba várunk.
Tudásszintednek megfelelően azt varrsz amit csak szeretnél! Mi is hozunk szabásmintákat, de Te is hozhatsz. Budapesten a tanműhelyben ki is szabhatod előre, hogy biztosan meglegyen miből mit szeretnél varrni, és hogy minél több dolog elkészüljön!! :)
Az oktató végig a segítségedre lesz!

Kérlek, ha máshol tanultál meg varrni, vedd fel velünk a kapcsolatot a jelentkezést követően, hogy be tudjunk sorolni kezdő vagy haladó csoportba.

Mit fogsz megtanulni egy hét alatt (kezdőként)?


Az egy hét alatt a Varróház teljes, 45 órás kezdő varrótanfolyamát elvégzed.
Semmilyen előzetes tudás nem szükséges a táborban való részvételhez.
Egy oktatóhoz maximum 10-15 fő fog tartozni, így az oktatás kis csoportokban zajlik.


1. Alapos alapozás:

Rendkívül fontos, hogy jó alapokra tudj építkezni. Az első 4 óra emiatt kizárólag a gép befűzéséről, helyes kezeléséről, karbantartásáról szól, valamint a varrás legalapvetőbb fogásairól. Megtanulsz egyenesen varrni, tűzni, és elkészülnek az első varratok. Mire az alapozás véget ér rutinfeladat lesz számodra sok olyan dolog, mint a gép befűzése és beállítása, orsózás, stb.


2. "Kisszoknyák":

Első saját méretű szoknya
Mi csak kisszoknyaként emlegetjük azokat a gyakorló darabokat, amit hordani ugyan biztosan nem fogsz, de minden fontos tudnivalót összezsúfoltunk rá, amelyet meg kell tanulnod.
Az elsőnél gyakorlod a kézi varrást. A kisszoknyákon találhatók szűkítők, kétféle cipzár és hasíték. Az övet is kétféleképpen varrjuk rá, valamint az alját egyik esetben géppel, másodszorra kézzel hajtjuk fel.

Elkészül két gomblyuk és gombot is varrunk. Tanfolyamosok szokták mondani, hogy gombot tudunk felvarrni azt ugorjuk át, de természetesen ezt is lehet profin és hatékonyan csinálni, így ezt is megmutatjuk Neked.
Kétféle zseb elkészítése is a tananyaghoz tartozik.

3. Saját méretű ruhadarabok:

A csoport elkészít egy szoknya és egy nadrág fazont. A konfekció szabásmintákat alkathoz igazítjuk, illetve átadjuk az általános elveket, amivel később is minden szabásmintát megfelelő méretűre tudsz igazítani.
Végül egy csoporton belül valakinek biztosan lesz alakítani valója, így megmutatjuk hogyan vegyünk be, vagy engedjünk ki a ruhán.Képek a korábbi táborokból:

 

Mit kell magaddal hozni a táborba?


Szeretnénk ha mindenki külön varrógépen varrna. Mivel limitált mennyiségben tudunk varrógépet biztosítani, amennyiben tudod hozni a saját varrógépedet, azt megköszönjük és a jelentkezéskor kérjük jelezd felénk.

Ha van saját varrókészleted, kérlek azt is hozd magaddal. Szabászolló, varró olló, szappan, vagy kréta, mérőszalag, gombostű, tűpárna stb. Kérlek ezekre írd rá a neved, vagy lásd el egyedi jelöléssel.
A kezdő csoportnak a gyakorláshoz szükséges anyagot, cérnát mi biztosítjuk, de a saját készítésű ruhákhoz Neked kell anyagot hozni, illetve hozzá illő gombot, cipzárt, cérnát. így olyan ruháid lesznek, amit szeretsz viselni. Az anyagvásárláshoz instrukciót a jelentkezést követően adunk.

A szabásminták másolásához majd papírt is kell hoznod, ezt még a tábor kezdete előtt egy külön tájékoztató levélben leírjuk pontosan milyet.

Egy hétig leszünk együtt, gondolom, azt nem is kell említenem, hogy sok kényelmes ruhát, tisztálkodó szereket, kis költőpénzt hozz magaddal. pl: kényelmes papucsot a varráshoz mindenképpen.


Családtagok, barátok jöhetnek a táborba?


A korlátozott férőhelyek száma miatt idén erre nincs lehetőség.Hogyan jutsz el a táborhoz és vissza?


Mivel az ország különböző pontjairól, eltérő időpontban indulnak a táborba a résztvevők, ezért nem tudjuk megszervezni a tömeges oda- és visszautaztatást a résztvevők számára.
Az oda- és visszautazást mindenki a saját költségén, önállóan kell, hogy megoldja.

A varrótábor pontos címe:
Királyréti Vadászkastény ***
2624 Szokolya, Királyrét

Érkezés: 2023 június 19., 10h
Eligazítás, regisztráció: 10-11h-ig
Első oktatás kezdő időpontja: 11h

Távozás: 2023 június 25., 10h-ig (reggeli után)

Megközelítés autóval:

Budapestről az M2-es autópályán Vác irányába haladva, a Szobi lehajtó után Verőce és Kismaros érintésével, Kismarosnál Királyrét felé kanyarodva, Szokolya falun keresztül 4 km-re az erdőben található Királyrét központja.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

Budapest Nyugati-pályaudvarról a Z70-es Zónázóval Kismarosig jövünk. Kismarosról Busszal vagy Kisvonattal közelíthető meg Királyrét.

 

Hol fogunk varrni?


Egy hatalmas teremben fogunk varrni, ami az épületen belül található.

120 fő befogadására alkalmas a helyiség, de mi csak max 45-en leszünk. A teremben megfelelő mennyiségű szék és asztal áll rendelkezésünkre, természetes fénnyel és lámpákkal rendelkező, zárható, elszeparált helyiség. A helyiséghez folyamatosan üzemelő büfé is tartozik. A büfében lehetőséged lesz kávét, vagy üdítőt vásárolni.

A varrós helyiségről egy-két fotó:


 

Hogyan fog zajlani az oktatás?


Mi nagyon lelkesek vagyunk, hogy megtanulj varrni, legalább szoknyát és nadrágot stabilan. Ezért nagyon intenzív lesz a tábor. Kifejezetten a varrásról és a tanulásról fog szólni, sokkal kevésbé a láblógatásról. Azért ne hidd, hogy szörnyen szigorú hajcsárok vagyunk, így amennyire lehet alkalmazkodunk az egyedi igényekhez.

Ha úgy akarod, egész végig a varrógép mellett ülhetsz, és folyamatosan alkothatsz, de semmi sem kötelező, legfeljebb nem lesz kész a szoknyád és a nadrágod is, hanem mondjuk csak az egyik.

A helységhez kapunk kulcsot, így akár késő estig (max 22h-ig) lehet varrni. Lehet most azt gondolod ki az az őrült aki éjszaka varr, de majd meglátod, Téged is elkap a "gépszíj", és sajnálni fogod az időt az alvásra, amikor annyi menő dolgot tudsz varrni magadnak! :)
Minden nap 8:30-12h-ig, illetve 13-17h-ig tart az oktatás.

Első nap 10h-ig várunk mindenkit megérkezni a táborba, ezért ezen a napon 11h-tól indul az oktatás, és csak vacsora előtt 18h-kor ér véget.
Az utolsó nap már nem varrunk, reggeli után már csak pakolunk és zokogva elbúcsúzunk egymástól, hiszen eddigre egy nagy család leszünk. :)

Remélem, a leírtakból világosan látszik, hogy mi szenvedélyesen szeretnénk megtanítani varrni a táborban, de csak akkor ha ez Neked is örömödre szolgál.

Figyelem! Az oktatók munkaideje első nap 18h-kor, más napokon 17h-kor véget ér. Amennyiben az esti órákban is szükséged van segítségre, azt súlyos csokoládé, és fagylalt áldozatokkal lehet „megvásárolni”. ;)
Bár késő estig a varrós helyiségben lehet maradni, egyetlen oktató sem dolgozik addig.

 


Mit kell tudni a szállásról?


Az idei varrótábor helyszíne Észak-Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelyén, a Börzsöny legfestőibb részén, Királyréten található.

A résztvevők 2-3 ágyas szobákban lesznek elhelyezve a *** kastélyhotelben. Minden résztvevő külön ágyban alszik, tehát például egy franciaágyban 1 fő alszik.
(1 ágyas szobát nem tudunk biztosítani!)

Minden szobában van TV, kis méretű hűtő és minden szobához tartozik külön fürdőszoba.

Autóval díjmentesen a kastélyhotel területén belül kialakított parkolóban, illetve közelben lévő közterületen kialakított parkolóban lehet parkolni.

A körülményekhez képest az ár nagyon barátságos. Oktatással együtt is nagyon kedvező árat tudunk ajánlani, így bízom benne, Te is velünk tartasz! Nagyon sokat kerestük a megfelelő helyszínt és nem volt könnyű olyan helyet találni, ahová örömmel vinnélek el Téged, valamint az ára sem csillagászati. Különleges élmény volt Királyréten kiszállni az autóból, körülvett a nyugalom, a patakcsobogás, és belépve a Kastélyba azt éreztem, hogy végre megtaláltam a megfelelő helyszínt. (Pontos árak, és jelentkezés a lap alján!)

Képek a varrótábor helyszínéül szolgáló Királyréti Vadászkastélyról:


 

Mit fogsz csinálni, amikor nem varrsz?


Hááát több éves tapasztalatunk alapján ilyen nem nagyon lesz.. :)) Ha mégis, akkor a kastélyhotel kertjében tudsz lazítani, bármikor megmártózhatsz a medencében, és kisebb-nagyobb sétákat, túrákat tehetsz a környékbeli közkedvelt kirándulóhelyeken.

Van egy gyönyörű tó pár perc sétára a kastélyhoteltől, oda is érdemes ellátogatni!Hogyan zajlik az étkezés?


A napi háromszori étkezés a kastélyhotel éttermében történik, egy előre egyeztett menü alapján.

A reggeli svédasztalos, az ebéd és a vacsora is meleg étel, de itt nincs választási lehetőség, egyféle menü van.

Az egyedi, vagy speciális étkezést igénylő résztvevők (glutén- és/vagy lisztérzékenyek, laktózérzékenyek, stb...) előre jelezhetik igényüket, és aszerint fogják elkészíteni az ételeket.

Étkezések menete:

Reggeli: 7:45-8:15h
Ebéd: 12-13h
Vacsora: 17-18h


Mi van akkor, ha vegetáriánus vagy, illetve egyedi diétád van?


Ha glutén-, és/vagy lisztérzékeny, vagy vegetáriánus vagy, akkor jelezd felénk, és az étterem felkészülve fog kiszolgálni téged. Ha egyéb speciális étkezési igényed van, kérlek jelezd felénk, és mi megérdeklődjük, hogy tudják-e biztosíani számodra.

Tűzet rakni/sütni/főzni/bográcsozni tilos.

 

Mi van akkor, ha nem tartasz igényt szállásra, mert a közelről járnál be?


Sajnos idén erre nincs lehetőség.


Mennyibe kerül a tábor?


Az árakat úgy alakítottuk ki, hogy az oktatás szállással és étkezéssel együtt is barátságos legyen: úgy gondolom, hogy ár/érték arányban a létező legjobb ajánlatot találtuk meg.
Nyugodt, szépséges, környezetben várnak minket nagy szeretettel. A szállás nagyon kellemes, és mellé egy hatalmas varrós helyiség is a rendelkezésünkre áll.
Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség, hogy nyaralás közben megtanulj varrni, vagy csak kiélvezd a varrás adta örömöket!

ELŐJELENTKEZÉSI KEDVEZMÉNY!

Azok a jelentkezők, akik legkésőbb 2023 március 12., éjfélig beküldik jelentkezésüket, és teljesítik a 20.000 Ft / fő előleg befizetését, 15.000 Ft kedvezménnyel tudnak részt venni a varrótáborban!

  Varrótábor díja

Oktatás szállással, és napi 3x étkezéssel
(normál és speciális étrend igény esetén is)

169.900 Ft / fő helyett:
154.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2023 március 12., éjfélig be kell érkeznie)

A feltüntetett árak bruttó árak, tartalmazzák az áfát, és a varrós helység bérleti díját is.

Az idegenforgalmi adót (400 Ft/fő/éj) a feltüntetett árak NEM tartalmazzák!


Fizetési lehetőségek

A helyfoglaláshoz 20.000 Ft / fő előleg befizetése szükséges, amit egy összegben lehet befizetni a jelentkezés érvényesítéséhez.
A jelentkezést követően ezt átutalás útján előre utalással, illetve személyesen lehet befizetni. Az ehhez szükséges információkat a jelentkezést követően küldjük el a megadott e-mail címre.

A befizetett előleg a szállás foglaláshoz szükséges, ezért nem áll módunkban visszafizetni! Amennyiben a tábor indulása előtt 3 héttel jelzed felénk lemondási szándékodat, az előleget egy későbbi időpontban induló kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon, illetve online kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon beszámítjuk.

A fennmaradó díjat egy összegben a tábor kezdő napján, a helyszínen kell készpénzben befizetni, illetve lehetőség van részletfizetésre is.
Részletfizetés esetén a fennmaradó díjat 3 részletben (1. részlet->március 13-ig, 2. részlet->április 13-ig, 3. részlet->május 13-ig) kell megfizetni.

A Királyréti Vadászkastély *** OTP, MKB, K&H Szép Kártya elfogadóhely, ezért a helyszínen, az előlegen felül fennmaradó díjból - az indegenforgalmi adó kivételével - a szállást és az étkezést Szép Kártyával is lehet fizetni.
Az oktatás díja Szép kártyával nem fizethető.

Részletfizetés esetén nem lehet Szép Kártyával fizetni!

 
Érdeklődni és jelentkezni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.


Lemondás és Covid-19 Tájékoztató

Lemondás esetén, amennyiben időben, legalább 3 héttel a tábor indulása előtt kerül lemondásra a részvétel, a befizetett előleg nem vész el, az előleget egy későbbi időpontban induló kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon, illetve online kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon beszámítjuk.

Amennyiben a Magyarország Kormánya által érvényben lévő aktuális, Covid-19 vírus visszaszorítására tett intézkedő rendelkezések ellehetetlenítenék a Varrótábor megrendezését, természetesen a befizetett előlegeket visszafizetjük!

Egyéb más esetekben az előleget nem áll módunkban visszafizetni!

Jelenleg nem szükséges védettséget igazolni a szállodákban, azonban korlátozások esetén ez változhat.


Érdeklődni és jelentkezni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.

Várunk Szeretettel!


  Majoros Zsuzsa, a Varróház megalapítója, a hobbivarrónők tanácsadója

Amennyiben kérdésed merülne fel, írj az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címre, vagy hívd a 06 70 633 9931 telefonszámot.

 

 

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X