III. ORSZÁGOS VARRÓTÁBOR

A VELENCEI-TÓNÁL

2018 június 25 - július 1.

III. Országos Varrótábor a Velencei tónál

A tavalyi résztvevők egyik csoportja, saját készítésű ruhákban.

Annyiszor hallom "szívesen megtanulnék varrni, de olyan messze vagytok!".
Remélem Te is azok közé tartozol, akiknek ez a tábor remek lehetőséget nyújt arra, hogy megtanuljon varrni, bármely részén is élj az országnak.

Az elmúlt években Balatonszárszón, majd Erdőtelken rendeztük meg az előző varró táborokat, ahol összesen több, mint 200 ruhadarab készült el.

Idén bejártuk az egész országot, miközben kerestünk egy még jobb, még kellemesebb szállást, és úgy érzem megtaláltam az eddigi legjobb helyszínt.

Úgy gondolom sikerült megtalálni a megfelelő helyszínt, ami idén nem más mint Kápolnásnyéken, a Velencei-tó közelségében lévő Holdfény Hotel ***.

Gyönyörű, varázslatosan szép környezet, a jó hangulat garantált!


Miért jó egy varrós tábor?


Kicsit kiszakadsz a szürke hétköznapokból. Új helyre mész, új emberek közé, akik egy közös, szuper hobbit fognak együtt tanulni, vagy gyakorolni.

Kilépsz a megszokott környezetedből, és csak a varrásnak szentelheted magad. Nem kell arra gondolnod mit fogsz enni, hiszen naponta háromszor felszolgálják Neked az ételt.

Kedvedre alkothatsz, kiélheted a kreativitásod, kifejezheted az egyéniséged.

Nem mellesleg szert teszel olyan ruhákra, ami pontosan Hozzád illenek majd. Nagyon divatosak manapság az önfejlesztő táborok. Nálunk az önbizalom növekedés csak mellékhatás. Amikor felveszed az első, saját kezeddel varrt ruhádat, ami pontosan illik Hozzád, amelyben csinos vagy, és amiben elismernek az ismerőseid, az egy igazán önbizalom növelő pillanat, amely megismétlődik minden alkalommal, amikor újabb ruhát varrsz magadnak.

Szingli vagy? Nagyszerű, hiszen akkor örülni fogsz az új barátokak, és annak, hogy ide nem kell magaddal hozni társat.

Van családod? Szuper lesz kicsit elszakadni tőlük, és csak a saját igényeidre figyelni, jó társaságban a hobbidnak élni!Kiket várunk a táborba?1. Teljesen kezdő vagy?

Szeretnéd megtanulni a varrás alapjait, és a kedvenc ruhadarabjaidat magadnak varrni?
Akkor a táborban a helyed, tanulj meg nyaralás közben varrni!
A teljes, 45 órás kezdő varrótanfolyamot elvégezheted 1 hét alatt.


2. Tudsz már varrni?

Elvégezted nálunk a kezdő és/vagy haladó varrótanfolyamot? Voltál tavaly is varrótáborban?
Akkor Téged a "haladó" csoportba várunk, amelyet Koródy Kati oktat majd.
Tudásszintednek megfelelően azt varrsz amit csak szeretnél! Mi is hozunk szabásmintákat, de Te is hozhatsz. Budapesten a tanműhelyben ki is szabhatod előre, hogy biztosan meglegyen miből mit szeretnél varrni, és hogy minél több dolog elkészüljön!! :)
Az oktató végig a segítségedre lesz!

Kérlek, ha máshol tanultál meg varrni, vedd fel velünk a kapcsolatot a jelentkezést követően, hogy be tudjunk sorolni kezdő vagy haladó csoportba.

 

Mit fogsz megtanulni egy hét alatt (kezdőként)?


Az egy hét alatt a Varróház teljes, 45 órás kezdő varrótanfolyamát elvégzed.
Semmilyen előzetes tudás nem szükséges a táborban való részvételhez.
Egy oktatóhoz maximum 10-12 fő fog tartozni, így az oktatás kis csoportokban zajlik.


1. Alapos alapozás:

Rendkívül fontos, hogy jó alapokra tudj építkezni. Az első 4 óra emiatt kizárólag a gép befűzéséről, helyes kezeléséről, karbantartásáról szól, valamint a varrás legalapvetőbb fogásairól. Megtanulsz egyenesen varrni, tűzni, és elkészülnek az első varratok. Mire az alapozás véget ér rutinfeladat lesz számodra sok olyan dolog, mint a gép befűzése és beállítása, orsózás, stb.


2. "Kisszoknyák":

Mi csak kisszoknyaként emlegetjük azokat a gyakorló darabokat, amit hordani ugyan biztosan nem fogsz, de minden fontos tudnivalót összezsúfoltunk rá, amelyet meg kell tanulnod.
Az elsőnél gyakorlod a kézi varrást. A kisszoknyákon találhatók szűkítők, kétféle cipzár és hasíték. Az övet is kétféleképpen varrjuk rá, valamint az alját egyik esetben géppel, másodszorra kézzel hajtjuk fel.
Elkészül két gomblyuk és gombot is varrunk. Tanfolyamosok szokták mondani, hogy gombot tudunk felvarrni azt ugorjuk át, de természetesen ezt is lehet profin és hatékonyan csinálni, így ezt is megmutatjuk Neked.
Kétféle zseb elkészítése is a tananyaghoz tartozik.


3. Saját méretű ruhadarabok:

A csoport elkészít egy szoknya és egy nadrág fazont. A konfekció szabásmintákat alkathoz igazítjuk, illetve átadjuk az általános elveket, amivel később is minden szabásmintát megfelelő méretűre tudsz igazítani.
Végül egy csoporton belül valakinek biztosan lesz alakítani valója, így megmutatjuk hogyan vegyünk be, vagy engedjünk ki a ruhán.Ízelítő a tavalyi táborból

Hangulatkép
Varrótábor
Ízelítő
Ízelítő
varrótábor
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
varró tábor 2017
A nagyításhoz kattints a képre!

 

Mit kell magaddal hozni a táborba?


Szeretnénk ha mindenki külön varrógépen varrna. Mivel limitált mennyiségben tudunk varrógépet biztosítani, amennyiben tudod hozni a saját varrógépedet, azt megköszönjük és a jelentkezéskor kérjük jelezd felénk.
Ha van saját varrókészleted, kérlek azt is hozd magaddal. Szabászolló, varró olló, szappan, vagy kréta, mérőszalag, gombostű, tűpárna stb. Kérlek ezekre írd rá a neved, vagy lásd el egyedi jelöléssel.
A gyakorláshoz szükséges anyagot, cérnát mi biztosítjuk, de a saját készítésű ruhákhoz Neked kell anyagot hozni, illetve hozzá illő gombot, cipzárt, cérnát. Így olyan ruháid lesznek, amit szeretsz viselni. Az anyagvásárláshoz instrukciót a jelentkezést követően adunk.
A szabásminták másolásához majd papírt is kell hoznod, ezt majd tájékoztató levélben lejrjuk pontosan milyet.

Egy hétig leszünk együtt, gondolom, azt nem is kell említenem, hogy sok kényelmes ruhát, tisztálkodó szereket, kis költőpénzt hozz magaddal. pl: kényelmes papucsot a varráshoz mindenképpen.


Családtagok, barátok jöhetnek a táborba?


Igen, van lehetõség, hogy családtagok, és/vagy barátok is a táborban lakjanak.

Csoportként jelentős kedvezményt kapunk a szállás, és étkezés díjából, így kísérőid nagyon kedvező áron pihenhetnek a Velencei-tó közelségében, a szabadstrantól 850 méterre.
A kísérõ családtagoknak, barátoknak, gyerekeknek, akik a helyi pihenési lehetőségeket, a közelben található programokat szeretnék kiélvezni és az oktatásban nem vesznek részt, az oktatás díját nem számoljuk fel.

A résztvevőket és kísérőiket igyekszünk együttesen elhelyezni.


Hogyan jutsz el a táborhoz és vissza?


Mivel az ország különböző pontjairól, eltérő időpontban indulnak a táborba a résztvevők, ezért nem tudjuk megszervezni a tömeges oda- és visszautaztatást a résztvevők számára.
Az oda- és visszautazást mindenki a saját költségén, önállóan kell, hogy megoldja.

Ha busszal, vagy vonattal érkezel a táborba, egy előre megbeszélt időpontban kimegyünk érted autóval, és elviszünk a csomagjaiddal együtt a táborba. Természetesen a távozás napján ugyan így ki is viszünk az állomásra.

A varrótábor pontos címe:
Holdfény Hotel ***
2475 Kápolnásnyék, Tó u. 10.

Érkezés: 2018 június 25., 10h
Eligazítás, regisztráció: 10-11h-ig
Első oktatás kezdő időpontja: 11h

Távozás: 2018 július 1., 10h-ig (reggeli után)

Megközelítés gépkocsival:

A szálloda az M7-es autópálya és a 70-es főút felől is könnyen megközelíthető. Amennyiben vendégeink az autópályán érkeznek, akkor a 41. km kijáratánál kell letérni. A szálloda innen kb. 2 km-re található, melyhez a leágazástól kialakított műút a látogatót egyenesen bevezeti. A 70-es főútról letérve a Kápolnásnyék felé vezető híd tövében található a hotel.

Megközelítés vonattal vagy busszal:

A szálloda vonattal és busszal egyaránt megközelíthatő. A Déli pályaudvarról vagy Kőbánya-Kispestről induló Székesfehérvár felé tartó vonatról valamint a Budapestről induló távolsági buszról a velencei megállónál kell leszállni, majd a vasúti sínek mellett haladó (belső) úton lehet a szállodáig felsétálni.

 

Hol fogunk varrni?


Egy konferenciateremben fogunk varrni, ami az épületen belül található.

120 fő befogadására alkalmas a helység, de mi csak 40-en leszünk. A teremben megfelelő mennyiségű szék és asztal áll rendelkezésre, ruhatároló fogas, szemetes, természetes fénnyel és lámpákkal rendelkező, megfelelő szellőzéssel ellátott, ajtóval zárható, elszeparált helység. Ehhez kis konyha is tartozik, hűtővel. Itt lehetőséged lesz kávét és teát inni, amire a vendégünk vagy! :)

A varrós helyiségről egy-két fotó:

Konferenciaterem ahol varrni fogunk
Konferenciaterem ahol varrni fogunk
Konferenciaterem ahol varrni fogunk
A nagyításhoz kattints a képre!

 

Hogyan fog zajlani az oktatás?


Mi nagyon lelkesek vagyunk, hogy megtanulj varrni, legalább szoknyát és nadrágot stabilan. Ezért nagyon intenzív lesz a tábor. Kifejezetten a varrásról és a tanulásról fog szólni, sokkal kevésbé a láblógatásról. Azért ne hidd, hogy szörnyen szigorú hajcsárok vagyunk, így amennyire lehet alkalmazkodunk az egyedi igényekhez.

Ha úgy akarod, egész végig a varrógép mellett ülhetsz, és folyamatosan alkothatsz, de semmi sem kötelező, legfeljebb nem lesz kész a szoknyád és a nadrágod is, hanem mondjuk csak az egyik. A helységhez Légi fotónk kulcsot, így akár késő estig is lehet varrni. Lehet most azt gondolod ki az az őrült aki éjszaka varr, de majd meglátod, Téged is elkap a "gépszíj", és sajnálni fogod az időt az alvásra, amikor annyi menő dolgot tudsz varrni magadnak! :)

Minden nap 8:30-12h-ig, illetve 13-17h-ig tart az oktatás.

Első nap 10h-ig várunk mindenkit megérkezni a táborba, ezért ezen a napon 11h-tól indul az oktatás, és csak vacsora előtt 18h-kor ér véget.
Az utolsó nap már nem varrunk, reggeli után már csak pakolunk és zokogva elbúcsúzunk egymástól, hiszen eddigre egy nagy család leszünk. :)

Remélem, a leírtakból világosan látszik, hogy mi szenvedélyesen szeretnénk megtanítani varrni a táborban, de csak akkor ha ez Neked is örömödre szolgál.

Figyelem! Az oktatók munkaideje első nap 18h-kor, más napokon 17h-kor véget ér. Amennyiben az esti órákban is szükséged van segítségre, azt súlyos csokoládé, és fagylalt áldozatokkal lehet „megvásárolni”. ;)
Bár késő estig a varrós helyiségben lehet maradni, egyetlen oktató sem dolgozik addig.

 

Mit kell tudni a szállásról?


A terület a Velencei-tó közelségében, Kápolnásnyéken, a tótól 10 perces sétára található.
A résztvevők 3, illetve 4 ágyas szobákban lesznek elhelyezve a hotelben.
Minden szobában van TV, kis méretű hűtő és minden szobához tartozik külön fürdőszoba.

A résztvevők számára ingyenes WiFi elérhető az épületen belül.

Autóval díjmentesen a hotel területén belül kialakított zárt parkolóban lehet parkolni.

A tanulás utáni lazításhoz a gyönyörű környezeten kívűl kiválló kikapcsolódást nyújt a beltéri kis furdoszoba2, illetve szauna, amit a résztvevők díjmentesen használhatnak.

A körülményekhez képest az ár nagyon barátságos. Oktatással együtt is nagyon kedvező árat tudunk ajánlani, így bízom benne, Te is velünk tartasz! (Pontos árak, és jelentkezés a lap alján!)


Képek a tábor helyszínéről:

Tanya
Étterem
Étterem
Étterem terasz
Szoba
Szoba
Szoba
Szoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba
Jakuzzi, szauna
Konferenciaterem
Konferenciaterem
Konferenciaterem
A nagyításhoz kattints a képre!


Mit fogsz csinálni, amikor nem varrsz?


Használhatod a beltéri kis jakuzzit, a szaunát, sétálhatsz / biciklizhetsz nagyokat a Velencei-tó partján, vagy pancsolhatsz nagyokat a szabadstrandon.

Autóval pár percnyire különböző látnivalók várnak rád, mint pl: Ingókövek Sukorón, Don-kanyar emlékkápolna, vagy az Obeliszk Pákozdon, illetve a Pákozd-sukorói Arborétum-kilátó.

A közelben megtaláható a Agárdi Gyógy- és Termál Fürdő is, amely remek egész napos program lehet pl a távozás napján..Hogyan zajlik az étkezés?


A napi háromszori étkezés a hotel éttermében történik, egy előre egyeztett menü alapján.
A reggeli svédasztalos, az ebéd és a vacsora menüjét minden résztvevőnek előre megküldjük.
A vacsora is meleg étel lesz.

Az egyedi, vagy speciális étkezést igénylő résztvevők (lisztérzékenyek, tejérzékenyek, stb...) előre jelezhetik igényüket, és aszerint fogják elkészíteni az ételeket.

Étkezések menete:

Reggeli: 7:45-8:15h
Ebéd: 12-13h
Vacsora: 18h


Mi van akkor, ha vegetáriánus vagy, illetve egyedi diétád van?


Az egyedi, vagy speciális étkezést igénylő résztvevők (lisztérzékenyek, tejérzékenyek, egyedi diétát igénylők, stb...) előre jelezhetik igényüket, és aszerint fogják elkészíteni az ételeket.

Tűzet rakni/sütni/főzni/bográcsozni tilos.

 

Mi van akkor, ha nem tartasz igényt szállásra, mert a közelről járnál be?


Van lehetőség arra is, hogy a táborba külön bejárj, és csak az oktatáson vegyél részt. Ezt a továbbiakban Bejárásnak hívjuk.

A bejáráshoz hozzá tartozik a napi 1x ebéd igénylése, ami a bejárás alapfeltétele, nem mondható le.

A Bejárósoknak fenntartott szabad helyek beteltek, ezért sajnos a továbbiakban már nem lehet bejárósként jelentkezni a táborba.

A táborban kizárólag az oktatáson résztvevők tartózkodhatnak.


Mennyibe kerül a tábor?


Az árakat úgy alakítottuk ki, hogy az oktatás szállással és étkezéssel együtt is barátságos legyen.
Úgy gondolom, hogy ár/érték arányban a létező legjobb ajánlatot találtuk meg.
Nyugodt, szépséges, környezetben várnak minket nagy szeretettel. A szállás nagyon kellemes, és mellé egy hatalmas varrós helyiség (konferenciaterem)is a rendelkezésünkre áll.
Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség, hogy nyaralás közben megtanulj varrni, vagy csak kiélvezd a varrás adta örömöket!

  Varrótábor díja

Tanfolyam résztvevő
(Szállással és napi 3x étkezéssel
)

95.000 Ft / fő
Kísérő családtag/barátnő/gyermek
(Szállással és napi 3x étkezéssel)
54.000 Ft / fő

A feltüntetett árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, ami minden 18. életévét betöltött személy után - ottalvás esetén - éjszakánként egységesen 400 Ft (összesen 6 éjszaka = 2.400 Ft).

A feltüntetett árak bruttó árak, tartalmazzák a varrós helység bérleti díját is.


Fizetési lehetőségek

A helyfoglaláshoz 30% előleg befizetése szükséges, amit egy összegben lehet befizetni a jelentkezés érvényesítéséhez.
A jelentkezést követően ezt átutalás útján előre utalással, illetve személyesen lehet befizetni. Az ehhez szükséges információkat a jelentkezést követően küldjük el a megadott e-mail címre.

Kísérő családtag(ok) esetén a kísérő(k) után szintén 30% előleg befizetése szükséges, amiről az ügyfélszolgálatunk a jelentkezést követően külön díjbekérő levelet küld a megadott e-mail címre.

A fennmaradó díjat egy összegben a tábor kezdő napján, a helyszínen kell készpénzben befizetni, illetve lehetőség van részletfizetésre is.
Részletfizetés esetén a fennmaradó díjat 3 részletben (1. részlet->március 15-ig, 2. részlet->április 12-ig, 3. részlet->május 15-ig) kell megfizetni.

A Holdfény Hotel *** OTP, MKB, K&H Szép Kártya elfogadóhely, ezért a helyszínen, az előlegen felül fennmaradó díjból a szállást és az étkezést Szép Kártyával is lehet fizetni.
Az oktatás díja Szép kártyával nem fizethető.
Részletfizetés esetén nem lehet Szép Kártyával fizetni!

Az idegenforgalmi adót (400 Ft / 18. életévét betöltötti személy / éjszaka) szintén a helyszínen kell készpénzben befiezetni (a táborban nincs lehetőség bankkártyás fizetésre).

Jelentkezés menete

1. Töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot.

2. A kitöltést követően fogsz kapni e-mail-en egy visszaigazolást.

3. A jelentkezés érvényesítéséhez a visszaigazoló e-mail-ben található díjbekérő számla alapján teljesítsd az előleg befizetését átutalással, rózsaszín belföldi postautalvány útján, vagy személyesen.

4. Ha nem áll módodban személyesen befizetni az előleget, kérlek küldd el nekünk e-mail-en a pénzügyi teljesítésről szóló igazolás másolatát az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címünkre.

5. Az előleg beérkezésekor kiállítjuk, és a jelentkezéskor megadott postai címre elküldjük az elszámolásra alkalmas számlát az előlegről.

6. Végül elküldjük e-mail-en a sikeres jelentkezésről a visszaigazolást.

 

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Oktatáson résztvevő jelentkező adatai
Résztvevő neve:
Résztvevő születési éve:
Résztvevő lakhelyének pontos címe:
Résztvevő telefonszáma:
Résztvevő e-mail címe:
Ellátási igény:
Kísérő családtag/barátnő/gyermek esetén add meg a kísérő(k) nevét,és életkorát:
Díjak összesítése
A fentiekben megadott adatok alapján az oktatáson résztvevő tábor díja összesen:
+ idegenforgalmi adó (400 Ft / éj / 18. életévét betöltött személy)
Fizetendő 30% előleg:Várunk Szeretettel!


  Majoros Zsuzsa, a Varróház megalapítója, a hobbivarrónők tanácsadója

Amennyiben kérdésed merülne fel, írj az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címre, vagy hívd a 06 70 633 9931 telefonszámot.

 

 

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X