Varrjunk Könnyedén!

Profi varrás oktató videók hobbivarrónőknek

 

Kinek ajánlom ezt az oktató csomagot?

Azoknak, akik egyedül, otthon, videókból, vagy ismerősöktől tanultak varrni. Ilyenkor gyakran sokkal bonyolultabb megoldásokat használsz, esetleg bizonyos dolgokat egyáltalán nem tudsz megvarrni, egyszerűen azért mert nem ismered a letisztult, egyszerű fogásokat.
 
Sokszor kérdeztelek Titeket különböző fórumokon, mi okozza a legtöbb problémát, és ezeket videóra vettük, így egy szakember tolmácsolásában ismerheted meg a varrás szépséges világát.
 
Sajnos az interneten található videók közül sokat hobbivarrónők készítenek, akik nem ismerik a szakma kifinomult fogásait, és olyan fogásokat mutatnak be, amivel csak nehézkesen, vagy bizonytalan eredménnyel tudod elkészíteni a ruhadarabjaidat.
 
 

Ki vagyok én, és miért oktatok hobbivarrónőket?

Majoros Zsuzsa vagyok, a Varróház megálmodója.
 
Könnyűipari mérnökként végeztem a főiskolán. Édesanyaám is női ruhakészítő, az ő szakmáját szerettem volna tovább vinni, de mire az iskoláimat befejeztem Magyaroszágon megszűnt a ruhaipar.
 
Mindig is nagyon szerettem tanítani, magyarázni, ezért jött az ötlet, hogy taníthatnék hobbivarrónőket.
Az első varrótanfolyamomon mér éreztem, hogy ez lesz az én élethivatásom, amit szívvel-lélekkel fogok tudni csinálni.
 
Egy műhelyben nőttem fel, 16 éves koromtól varrtam pénzért, és lassan 15 éve foglalkozom hobbivarrónők oktatásával. A videókon úgy mutatom be a varrás fogásait, ahogy varrótanfolyamon is tenném. Egyszerűen, világosan, gyakorlatiasan.
 
 

Mi a különbség egy varrótanfolyam és a Varrjunk könnydén oktató csomag között?

Egy varrótanfolyam tematikusan épül fel, annak érdekében, hogy a nulla tudástól eljuss odáig, hogy megvarrsz magadnak egy szoknyát, nadrágot stb.
 
A Varrjunk könnyedén azoknak készült, akik belevágtak a varrás vilgába, akár varrtak is maguknak ruhákat, úgy ahogy tudtak.
Ilyenkor mindig a saját károdon kell tanulni, és érzed, tudod léteznek egyszerűbb, kifinomultabb megoldások, csak egyedül nem tudsz rájönni mi az.
 
A Varrjunk könnyedén ezeket a hézagokat hivatott betölteni. Például a rejtett cipzár bevarrása is egy olyan dolog, amire nehéz rájönni egyedül hogyan kell, miközben ha ismered a fogásai akkor minden további nélkül gyönyörűen be tudod varrni.
 
 
 

Mi történik ha megnézed az oktató videókat?

A varrótanfolyamokon egy letisztult tananyagot használunk, amit évek alatt csiszoltunk tökéletesre. Folyamatosan fgyeltük a kezdő hobbivarrónőket, mit és hogyan kell mondani, mutatni, hogy minden érthető és világos legyen. Ebből az anyagból emeltem ki a legtöbb problémát okozó részeket, illetve egészítettem ki új tudásanyaggal.
 
Ha megnézed az oktató videókat máris magabiztosabban fogsz a varrógéphez ülni. Sok apró fogással gyarapodik majd a tudásod, kitöltve azokat a fehér foltokat, amelyek a legtöbb hobbivarrónőnek problémát okoznak.
 
Meglátod könnyebben fogsz sokkal szebb eredményre jutni! Kevesebbet fogsz bontani, de azt is megmutatom, hogyan kell gyorsan, és cérnamaradék nélkül bontani, miközben kizárt, hogy megsértsd az anyagot.
 
 

Mit tartalmaznak az oktató videók?

 

Varrjunk könnyedén 1. rész videói:

 
1. Hogyan kell bontani profin?
 
A videó után úgy fogsz tudni bontani, ahogy a varrónők teszik. Nem marad cérna az anyagban, és nem tudod megsérteni az anyagot közben, ráadásul gyors is.
 
2. Varrógép helyes beállítása
 
Mi van ha alul hurkol a cérna? Mi van ha felül? Feszül, szakad? Megmutatom hol, és mit kell állítani!
 
3. A problémákat mi okozhatja?
 
Kihagyja az öltéseket a gép? Elszakítja a cérnát? Megmutatom mit kell tenned először!
 
4. Tűcsere bemutatása, illetve néhány szó a varrógép tűkről
 
Megmutatom, hogyan kell kicserélni helyesen a háztartási varrógépben a tűt, és mire kell figyelni.
 
5. Szoknya cipzár bevarrása (hivatalosan szétvasalt varrásba helyezett cipzár)
 
A cipzár bevarrása egyáltalán nem nehéz, ha ismered a megfelelő fogásokat. Tudom, mert számtalanszor láttam tanfolyamon, hogy már az első cipzár sikerült, bár vallom, igazán szép a második lesz, amikor már nem csak tudod, de "érzed" is, amiről beszélek.
 
6.Rejtett cipzár bevarrása
 
Ma már mindenhol előszeretettel használják a rejtett cipzárt. Sokkal igényesebb és szebb, mint a hagyományos és bármilyen hihetetlen, de könnyebb is bevarrni. Ha már megpróbáltad segítség nélkül, akkor valószínűleg azóta is rossz szájízzel gondolsz vissza rá. Biztosan kilátszottak a fogak, és a végénél sem tudtad szépen befejezni. A rejtett cipzárra különösen igaz, hogy ismerni kell azokat az apró kis fogásokat, amellyel igazán szép lesz. Ha megnézed a videót garantálom, hogy szebben fogod csinálni, mint amilyeneket a boltokban lehet látni!
 
7. Gomblyuk készítése 4 lépéses automatikával.
 
Háztartási varrógépekkel nagyon szép gomblyukakat lehet varrni, a méretét is könnyű egyformára készíteni, a megfelelő jelölésekkel
 
8. A profi, egyszerű, és gördülékeny gombfelvarrás titka.
 
Nem kell többet alulról keresgélned hol van a gombon a lyuk, hogy felszúrj a tűvel. :) Könnyen, gyorsan, és tisztán fogod felvarrni a gombot.
 
9. Szegőtalp használata
 
Van szegőtalpad? Ez az ügyes kis aparát megkönnyíti a dolgodat, ha vékony anyagok szélét szeretnéd beszegni. Itt is van egy apró kis fogás, amely nélkül nem fogod tudni használni, pedig hasznos találmány. Ha megnézed a videót könnyedén be tudsz szegni egy muszlin sálat, vagy terítőt, esetleg a függöny két oldalát is. Ha szereted a könnyű nyári szoknyákat, azoknak az alját is felhajthatod ezzel.
 
10. Szegőtalppal hogyan tudsz szép sarkot varrni, ami ráadásul mosásbiztos?
 
Nem könnyű a kis apparátba a saroknál szépen beletenni az anyagot. Van ennek egy apró trükkje, hogy ne legyen olyan vastag, mégis mosásbiztos maradjon.
 
11. Darazsolás háztartási varrógéppel
 
A darazsolás egy izgalmas, jól használható technika. Jól lehet díszíteni vele, és formálni a ruhákat. Nagyon könnyű háztartási varrógéppel készíteni, megmutatom, hogyan kell.
 
12. Szoknya varrása 15 perc alatt (szabásmintával)
 
Egy rugalmas anyagból készített téglalapból 15 perc alatt szoknyát lehet készíteni. Ráadásul ez a szoknya igen csinos is, próbld meg Te is!
 
A videó alapján mindössze 15 perc alatt készíthetsz ilyen menő szoknyát:
 
 

Varrjunk könnyedén 2. rész videói:

 
1. Kétszegélyes zseb készítése
 
A kétszegélyes zseb nem nehéz, csak nagy precizitást igényel, vedd elő a krétát és a vonalzót, és a videó alapján készítsd el bátran!
 
2. Egyszegélyes zseb készítése
 
Az egyszegélyes zseb hasonlóan készül, mint kétszegélyes társa, mégis más. Nadrágokon, blézereken gyakran használt zseb forma, ezentúl ezt is meg fogod tudni csinálni.
 
3. Stircelt zseb készítése cipzárral
 
Nem kell tartani egy cipzáras zsebtől, ismerd meg az apró fogásokat, amitől biztosan szép lesz. Táskákon gyakran használt zseb fajta, de kabáton, blézeren is jól mutat.
 
4. Legyező zseb zsebfedővel
 
A legyező zseb nagy méretű, pakolós rávarrt zseb, itt mutatom meg, hogyan kell zsebfedőt varrni.
 
5. Szabásvonalba helyezett zseb
 
A világ legegyszerűbb zsebe, gyakran az oldalvarrásban van, csak két zsebtasak kell hozzá, és már varrhatod is.
 
6. Íves alja felhajtás
 
Próbáltál már ívesen alját felhajtani? Egyáltalán nem könnyű szépen csinálni. Ennek is van egy kis trükkje, amitől nem keletkeznek csípések, mégis szépen, egyenletesen fel lehet hajtani az alját.
 
7. Szép javítás
 
Megmutatom, hogyan tudsz szín oldalon elrontott varratot úgy folytatni, hogy az nem foszlik ki, és nem is látszik, hogy el lett rontva, és javítottas.
 
8. Nadrág alja levágása és felhajtása (farmeron mutatom be)
 
Nadrág alját gyakran kell felhajtani, nem árt, ha tudod, a profi varrónők hogyan csinálják.
 
9. Nadrág cipzár készítése
 
A cipzár bevarrása gyakran mumus a hobbivarrónőknek, ezért megmutatom a létező legegyszerűbb, két varrásos megoldást. remélem ezentúl öröm lesz a cipzár bevarrása.
 
10. Hogyan szűkíts be egy nadrágot, vagy szoknyát?
 
A hobbivarrónők gyakran kifordítva veszik fel a ruhát, de a profik nem így csinálják. Megmutatom hogyan tudod magadon bejelölni a szűkítést, aztán hogyan tudod szépen végigvarrni a jelöléseket.
 
11. Gumis derekú, pörgős szoknya varrása elejétől a végéig.
 
Felnőtteknek és kislányoknak egyaránt dekoratív, gyorsan elkészjthető szoknya. Könnyen, gyorsan ad sikerélményt.
 
A videó alapján például ilyen gyönyörűséges szoknyákat fogsz tudni varrni lány gyermekednek, unokádnak, vagy akár alkalmakra felnőttek számára:
 
12. Textil virág készítése
 
A maradék anyagból könnyen, gyorsan lehet textil virágot készjteni, amit aztán rávarrhatjuk ruhára, csattra, hajpánntra stb.
 
 
 
 

Varrjunk könnyedén 3. rész videói:

 
1. Ferdepánt szabása, és a szabott ferdepánt felvarrásának módja
 
A ferdapánt felvarrása már haladó technika, bár nem nehéz, ha ismered a megfelelő fogásokat, de a szabása is odafigyelést igényel, a toldása sem hétköznapi, szóval nem árt hozzá a segítség
 
2. Készen vásárolható, bevasalt ferdepánt felvarrása egy varrattal
 
Könnyű, és gyors technika, ha már ferdepántozni kell, legyen haladós.
 
3. Ferdepánt felvarrása íves részre
 
Aki próbálta már az tudja, itt könnyű elvérezni, és hatalmas hajtásokat produkálni, kivéve ha ismered a trükkjét.
 
4. Ferdepánt szépséges felvarrása sarokra
 
Nem könnyű a ferdepántot a sarkokon szépen eldolgozni. Van egy technika mire egyedül kizárt, hogy rájössz, de nagyon szép eredmnényt ad.
 
5. Klasszikus rugalmas anyagú póló összeállítása háztartási varrógéppel
 
Megmutatja milyen sorrendben kell összevarrni egy pólót. A rugalmas anyagokkal nehezen boldogul a háztartási varrógép, hiszen szövetekhez készült. Azért léteznek áthidaló megoldások, amivel szép és tartós eredménnyel tudunk pólókat varrni.
 
6. Rugalmas anyagú póló nyakkör eldolgozása háztartási varrógéppel.
 
Ez a legegyszerűbb, és legszebb eredményt adó megoldás. Ha van lockod, akkor is ezt a megoldást javaslom. Bemutatom azt is mitől lesz csücskös a nyakkör, elöl középen.
 
7. Ikertű használata
 
Ikertűvel szépséges duplatűzést készíthetünk egyetlen varrattal. Ráadásul remekül imitálható vele a fedőző varrata. Ez a gép végzi a rugalmas aljafelhajtást. Ha csak háztartási géped van, akkor ikertűvel nagyon szép és rugalmas aljafelhajtást készíthetsz, mutatom hogyan.
 
A videók alapján ehhez hasonló pólókat tudsz varrni:
 
8. Mellvarrás készítése
 
A blúzokon, ruhákon, pólókon látható mellvarrás helyes bevarrása.
 
9. Inggallér készítése
 
Ez már haladóknak ajánlott. a videó alapján női és férfi ingekre is nagyon szép inggallért tudsz majd varrni.
 
A videók alapján egy ilyen ing ujját be fogod tudni varrni és gallérját is el fogod tudni készíteni!:
 
10. Ujja bevarrás
 
Tudod hogyan kell egy hagyományos blúz, vagy blézer ujját bevarrni? Mivel az ujja jóval bővebb, mint a testrész be kell húzni, ennek lépéseit mutatja be a videó.
 
11. Gumiházzal rendelkező, gumis derekú szoknya készítése (szabásmintával).
 
Fél óra alatt egy téglalap alakú anyagból csinos szoknyát varázsolhatsz.
 
 
A videó alapján ilyen és ehhez hasonló szoknyákat fogsz tudni varrni magadnak, illetve barátnőidnek:
 
 
 

Milyen minőségűek az oktató videók?

fullhd
Az oktató videókat a részletes és informatív képi megjelenítés érdekében egyszerre több kamerával rögzítettük.
A felvételek megfelelő fényviszonyok mellett zajlottak, így minden lépés jól látható a felvételeken.
A videók a mai kor elvárásainak megfelelően FullHD 1920x1080p felbontásban lettek rögzíve.
A felvételeken használt professzionális hangtechnikának köszönhetően a képi megjeleníés mellett, a nélkülözhetetlen magyarázatok is kiváló hangminőségben lettek rögzítve.
Az utómunkák során arra törekedtünk, hogy az elkészült videók végig a valósághoz hűen, teljes részletességgel és nyomonkövethető formában mutassák be az egyes varrási folyamatokat.
 

Hol, és hogyan tudod megnézni az oktató videókat?

Az oktató videókat internetes hozzáféréssel (NET) tudod megrendelni.
 
Az internetes hozzáférés (NET) előnye, hogy bárhonnan, a világ bármely tájáról bármikor hozzáférhetsz a videókhoz az interneten keresztül egy zárt weboldalon. Egyetlen feltétele van, a videók lejátszásához rendelkezned kell valamilyen normál segességű internet hozzáféréssel (a videókat a FullHD felbontáson kívül akár kisebb felbontásokban is megtekintheted, pl.: 480p, 720p). A weboldalon a videókat a legtöbb böngésző által támogatott HTML5 szabvány szerint jelenítjük meg.
Ha az internetes hozzáférést választod, a videókhoz 1 évig garantáljuk a hozzáférést, a gyakorlatban természetesen korlátlan ideig biztosítjuk a hozzáférést a videókhoz!
 

Mikor jutok hozzá a megrendelt oktató csomaghoz?

 
Az oktató csomag hozzáféréseket a pénzügyi teljesítést követően küldjük ki a Megrendelőknek.
 
garancia
Ha úgy érzed, hogy a megrendelést követően a videók nem járultak hozzá tudásod gyarapításához, nem azt kaptad, amit vártál, akkor - a törvényi előírásoknak megfelelően - a vásárlástól számított 8 naptári napon belül a teljes vételárat visszakapod!
 

Megrendelés menete


1. Válaszd ki a neked megfelelő csomagot:

        ez a legjobb ajánlat
Varrjunk Könnyedén NET hozzáférés csomag

1. rész
NET


7.900 Ft2. rész
NET


7.900 Ft3. rész
NET


7.900 Ft1+2+3 rész
NET

23.700 Ft
helyett
18.900 Ft


A táblázatban feltüntetett árak már tartalmazzák az ÁFÁt

Kiválasztott csomag:
Nincs még kiválasztva csomag

A kiválasztott csomag alapján fizetendő:

A fenti fizetendő összeg a számlán szereplő bruttó végösszeg, amely már tartalmazza az ÁFÁt. A megrendelést követően nem számítunk fel utólag semmilyen egyéb költséget.
 

2. Megrendelő adatai:

Név:

Cím:

Irsz:     Város/Település:

Utca/közterület/házszám/emelet/ajtó:

E-mail cím:

 

3. A számla kiállításához szükséges adatok:

Név / Cégnév:

Cím / Székhely:

Irsz:     Város/Település:

Utca/közterület/házszám/emelet/ajtó:

 
Ha megfelelően kitöltötted a fenti adatokat, kattints a lenti "Megrendelés befejezése" gombra. Ezt követően elküldjük a megrendelésről szóló visszaigazolást a megadott e-mail címre, illetve elküldjük a díjbekérő számlát is, ami alapján át tudod utalni, illetve be tudod fizetni a kiválasztott oktató videó csomag(ok) díját. Amint a díj jóváírásra kerül, a számlázási adatoknak megfelelően kiállítjuk az elszámolásra alkalmas számlát, és elküldjük postán a Megrendelő címére.
 
 
 

Ha bármilyen kérdésed lenne a Varrjunk Könnyedénnel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal, írj az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címünkre.

Majoros Zsuzsa

 
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN