Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Zombi jelmez házilag (jelmez ötlet)

jelmez ötlet

A fiam 8 éves, és idén nem kellett farsangi jelmez ötleten gondolkodni, mert igen határozott elképzelése volt.
Zombi szeretne lenni, méghozzá kék pólóval, és lila nadrággal. A zombi jelmez készítése házilag elég egyszerű, amennyiben találunk egy foltos pólót, esetleg szakadt tréning nadrágot, azt könnyen át lehet alakítani. Ehhez a cikkhez nem is tartozik jelmez szabásminta, hiszen kész darabokat alakítunk át.
A fiam le is rajzolta nekem pontosan milyen legyen a zombi jelmez:

zombi jelmez házilag

varrótanfolyam

Szükséges anyagok, eszközök jelmezhez:

-1db póló
-1db nadrág
-kb.0,6m póló anyag

jelmez ötlet

Jelmez szabásminta:

A cikkhez nem tartozik szabásminta, de ha nincs megfelelő póló, vagy nadrág, amit feláldoznál, akkor vedd le a szabásmintát egy jó méretű darabról, és varrd össze gyorsan. Lila nadrág hiányában én is megvarrtam a nadrágot.

Jelmez szabás:

A póló elejének kellően szakadtnak kell lennie, ezt a hatást dupla réteggel nagyon jól el lehet érni. A pólót fektesd ki, rajzold körbe az elejét, és vágd ki a póló anyagból.

Zombi jelmez házilag:

A pólónak, amit beáldozható volt jelmeznek az elején divatos (nem éppen zombis) minta volt. Emiatt kifordítottam a pólót, ettől csak szakadtabb hatása van.
A másik anyagból kivágott elejét a váll és oldalvarráshoz gombostűztem.
Figyelni kell rá, hogy az anyag kifeküdjön, ne legyenek benne nagy ráncok.

jelmez ötlet

Széles cikk-cakk öltésre állítottam a varrógépet, és  végigvarrtam az elejét körben, kivéve az alján, ahol lógni hagytam. Mivel a szakadt hatás elérése a cél, ezért nem törekedtem rá, hogy a szélek el legyenek tisztázva.

jelmez ötlet

Ezután szem előtt tartva a fiam rajzát, kivagdostam a póló elejét.  Az alsó réteg elütő színe dekoratívvá teszi a szakadásokat.

jelmez ötlet

Ezután gyorsan összevarrtam egy lila nadrágot. Nem annyira fiús szín, így ilyen nadrágja nem volt.
(meg kell mondjam fájt a szívem, amikor a frissen elkészült nadrágot szabdaltam...)

jelmez ötlet

Az alját bevagdostam szakadtra. Ha a nadrágból pont azért lett jelmez, mert már rövid, akkor érdemes hozzávarrni egy darab anyagot, amit aztán kicakkozol. Az a jó, ha még a cipőjére is rálóg a rojt.

jelmez ötlet

Felhasogattam a nadrág elejét, keresztben és hosszában egyaránt.
A pólóból maradt anyagból háromszögeket szabdaltam, és áttoltam a nyílásokat, és felette egy gombostűvel rögzítettem. Gép alá gyűrtem a nadrágot, és az anyagokat cikk-cakk öltéssel rögzítettem a nyílások felett.

jelmez ötlet

Még egy kis fekete és zöld arcfesték a szem köré, és a hatás nem marad el.
Először nem értettem a kék-lila párosítást, de utólag rápillantva a fotóra olyannak tűnt, mintha egy rajzfilmből lépett volna elő, valószínűleg innen jött a fiamnak az ihlet. :)


zombi jelmez házilag
Sok örömet kívánok a zombi jelmez elkészítéséhez házilag!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben