Add meg a keresendő szót, kifejezést!

ingyenes videók

Ismerd meg a varrógép részeit, tanuld meg befűzni a varrógépedet, kezdj el egyenesen varrni,
gyakorold az alapvető technikákat az
ingyenes varrás oktató videók segítségével!

Regisztrálj most, és nézd meg a varrás oktató videókat:
Add meg hogyan szólíthatunk!
Hibás, vagy hiányzó e-mail cím!
Hozzájárulásod nélkül nem tudjuk elküldeni a videókat!

Varrótanfolyam képekben - papírzsebkendő tartó varrás

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Miért nevezem a papírzsebkendő  tartó varrást varrótanfolyamnak?
A papírzsebkendő varrását videón is megtekintheted, ha ide kattintasz: ingyen varrótanfolyam
Az asztalterítő szegése után (varrótanfolyam képekben 1.), újabb gyakorlási és fejődési lehetőség a papír zsebkendő tartó varrása.
Azért is nevezem ezt varrótanfolyamnak, mert nem csak az egyes lépések sorrendjét írom le, de azt is, mit miért csinálj, és mi az, amivel vigyázni kell.
Lássunk neki a papír zsebkendő tartó varrásának.

Szükséges anyagok, eszközök papír zsebkendő tartó varráshoz:

- mintás vászon
- bortni (nem kötelező)
- cérna
- varrócérna
- gombostű
- varrógép

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Papírzsebkendő  tartó szabásmintája és szabás:

14x17cm-es téglalap. Szálirány a téglalap rövidebb oldala. A szabásminta a rövidebb oldalon 1cm, a hosszabbik oldalon 0,5cm varrásszélt tartalmaz.

Papírzsebkendő tartó varrás:

A papírzsebkendő tartó két rövidebbik szélét tisztázd le (ha nincs lockod) cikk-cakk öltéssel. A tű öltsön nagyon közel az anyag széléhez, de ne öltsön le róla, mert húzódni fog.
Jelzem, én az alapanyagtól eltérő színű cérnát használtam, de csak a fotó kedvéért. Te mindig használj az alapanyaggal megegyező színű cérnát.
Vasald fonák oldal felé a két tisztázott szélen az 1cm varrásszélt.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Varrj végig a hajtott széltől talpszélességnyire. (talpszélesség = a talp szélének és a tűnek a távolsága, ha az anyag szélén vezeted a talpat, akkor talpszélességnyire fog varrnia  tű)

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

A bortnit gombostűzd az imént végigvarrt anyagszélek színére, majd varrj végig a közepén. Érdemes a bortnit hosszabbra vágni, mert könnyen foszlani kezd. Majd miután levarrtuk a végét levághatod.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Hajtsd félbe a papír zsebkendő tartót a két bordűr egymásra helyezésével. Jelöld meg a két hosszabbik oldal felét. Hajtsd a bordűrös szélt a hosszanti oldal közepére, és gombostűzd meg így a végeit.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Varrd végig a széleket talpszélesen. A sarkokban vágd ki a varrásszélt. Srégen le kell csapni úgy, hogy a sarokban csak 2-3mm varrásszél maradjon.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

A korábban bejelölt közép jelöléstől, ahol a bortnik összeérnek, mérj jobbra és balra 2,5cm-t. Hajtsd meg a papírzsebkendő tartó sarkát háromszög alakban, és gombostűzd meg. A 2,5cm-es jelölésnél varrj merőlegest az előző varrásra. Ha az segít előre meg is rajzolhatod, hol kell varrni.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Vágd le a háromszög alakú sarkokat úgy, hogy 0,5cm varrásszél maradjon.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Fordítsd ki a papírzsebkendő tartót.

Papírzsebkendő tartó varrás varrótanfolyam

Sok örömet a papírzsebkendő tartó varrásához, és használatához is!

A varrótanfolyam képekben sorozatnak további részei is várhatóak!

A papírzsebkendő tartó elkészítése Neked már nem okoz gondot?
Szeretnél komolyabb dolgokat is varrni, és hatékonyabban tanulni?
Szeretnéd, ha egy cipzár kicserélése, vagy a nadrág aljának felhajtása nem okozna gondot?
A MEGOLDÁSHOZ KATTINTS IDE!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
19. Vali
2016-07-18
Én varrtam már vagy tízet! Családunk nõ tagjai és barátnõim alig akarják elhinni, hogy én varrtam, mellesleg én is így vagyok ezzel. Tini koromban varrtam már ezt-azt, de ezt a mostani új lendületet neked köszönhetem, pár egyedi ruhán és táskán is túl vagyok már: köszönöm, Zsuzsa! :-)
18. Varga Kata
2014-03-05
Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm a segitséget,igyekszem :)
17. Mária
2013-12-21
Kedves Zsuzsa ! Nagy örömet jelentett számomra, hogy oldaladra bukkantam.Mindig izgatott a varrás rejtelme, de más irányban voltam elkötelezve.Köszönöm, hogy ilyen részletesen tájékoztatsz a varrás titkairól. Tanulmányozom, elmélyítem azokat, hogy majd ki is tudjam próbálni. Sajnos már nem vagyok fiatal, sõt közép korosztály sem, hanem az idõsek csapatát erõsítem.Mindenhez több idõ kell ma már számomra, mindenhez hosszabb ismerkedésre van szükségem. Vidéki vagyok, és valószínû az ünnepek után megpróbálkozom az online tanfolyammal, bár kevés az ismeretem a számitógépezéshez, és bizony fáraszt a technika is.Szeretnék egy kis ismeretet szerezni tõled a varrás terén, hogy szeretteimet saját készítésû szép ajándékokkal megtudjam lepni. TÜRELMEDET KÖSZÖNÖM : Mária
16. SZENTES ISTVÁNNÉ, ÁGI
2013-12-20
Kedves Zsuzsa! Köszönöm, megtaláltam a neszeszert és még sok mást is(táska, párna huzat) amit ki fogok próbálni. Köszönettel: Ági
15. Majoros Zsuzsa
2013-12-20
Ági, írd be a keresõbe, hogy neszeszer varrás, és többet is találsz majd. :)
14. SZENTES ISTVÁNNÉ, ÁGI
2013-12-20
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a tippet, én ajándékba készítettem a zsepitartót. Szeretnék még nesszeszert készíteni, el tudnád küldeni annak is a leírásár? Nagyon köszönöm: Ági
13. Sári Andrea
2013-01-25
Kedves Zsuzsanna! Igazán nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Köszönöm a leckéket! Most kaptam a varrógépemet és most kezdek el tanulni varrni. Minden lecke amit küldesz csak hasznos lehet. Hasznos tanácsok és ismeretek vannak benne. Fõleg egy teljesen kezdõnek.
12. Csanki-Balogh Emese
2013-01-12
Köszönöm én is a segítséget, nagyon jók ezek a segédletek! Most kaptam varrógépet, még életemben nem varrtam eddig, de már megcsináltam a szív tûpárnát, papírzsepi tartót, és egy szütyõt is :) nagyon élvezem :)
11. Majoros Zsuzsa
2012-07-18
Nagyon örülök, hogy belevágtatok. Az elején a tudást a bátorság és az elszántság tudja helyettesíteni. ;)
10. Viola
2012-07-17
Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök a távoktatásnak, amit köszönök Neked. Én a kezdõnél is kezdõbb vagyok,de 20 év múlva jókat fogok szórakozni a kezdeti kinlódásaimon.A varrási szakszavakkal is gondom van,nem tudom mi a bortni,a talpszegély varrást is csak azért,mert a papírzs.tartónál volt rá magyarázat.Tehát nagyon jó a szájbarágós módszer nekem és a hozzám hasonló kettõ balkézzel rendelkezõknek. Mégegyszer köszi! Viola
9. Szabó Éva
2012-07-09
Kedves Zsuzsa! Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot. Nagyon sokat segítettél! Én vén fejjel kezdtem el a varrást (57), úgyhogy nekem különösen jó a "szájbarágás" (elnézést a kifejezésért). Izgalommal várom a folytatást! Üdvözlettel Éva
8. kozma ilona
2012-04-11
Nagyon szépen köszönöm az ötletet.Kicsit tudok varni pl kispárna meg huzat stb.
7. Majoros Zsuzsa
2012-02-16
Örülök, hogy tudtam segíteni a leírással. Az elkészült zsebkendõ tartók fotóját várom facebook-on! :) További jó varrást!
6. Ildikó
2012-02-15
Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm, a részletes varrási útmutatót!Egy kicsit tudok varrni,így ez az oktató anyag nagy segítséget nyújt számomra, meg a sok ötletes varrási lehetõség.Örömmel fogadom a többi "Képes varrások " sorozatát. Üdvözlettel:Ildikó
5. Kálmán Györgyi
2012-01-16
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a zsebkendõtartó varrási útmutatóját! Nagyon örültem neki, mert épp szerettem volna varrni ajándékba! Gratulálok a munkádhoz, amivel sokat segítesz! Üdvözlettel: K. Györgyi
4. Majoros Zsuzsa
2011-11-22
István Barbi, a hímzés jó ötlet, biztos jól mutat rajta. Én is szeretem a régi Naumannokat, kifogástalanul mûködnek, és ha mégis elromlanak, akkor az alkatrész utánpótlás megoldott.
3. István Barbi
2011-11-22
Kedves Zsuzsa! Nagyon tetszett a papírzsebkendõ tartó! Annyira, hogy én is varrtam egyet, de bortni helyett a varrógépem hímzõs beállítását használtam. Igaz hogy régi gépem van, még anyukám vette (naumann 8014/40) régen, de most is szépen varr. Nagyon sok hasznosat találtam az oldalon, remélem még sok ötleted van amit megosztassz velünk! :) Barbi
2. Majoros Zsuzsa
2011-11-21
Ica, örülök, ha tetszik, van esetleg valami amit még szívesen megtanulnál? Írd meg, hátha be tudom illeszteni a sorozatba. :)
1. Koller Jánosné Ica
2011-11-18
Kedves Zsuzsa.Nagyon örülõk a képes varrások bemutatásának,Én elég régóta varrok de még mindig tanulok újat.Várom a többi varrást képekben.Hálás tisztelettel Kollerné Ica.
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben