Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Trendi iskolaköpeny (szabásmintával), mint egy varrótanfolyamon

iskolaköpeny szabásminta

iskolaköpeny szabásminta

A cikk iskolaköpeny szabásmintát is tartalmaz, és olyan részletes a varrási útmutató, hogy egy varrótanfolyamon érezheted magad.
Vannak iskolák, ahol még ma is kötelező a köpeny, illetve praktikus is, mivel védi a gyerek ruházatát. Ma már persze nem kell nejlonból készíteni, lehet az pamutvászonból is, és egy-két aprósággal egyedivé is teheted.

Az M1 Család-barát című műsorába hívtak be szerepelni, és arra kértek, mutassam be, hogyan kell iskolaköpenyt varrni, ennek kapcsán készült ez a cikk is. Várhatóan 2014.08.27-én lesz adásban délelőtt.


varrótanfolyam
Szükséges anyagok, eszközök iskolaköpeny varráshoz:

- kb. 75cm kék vászon
- kb. 20cm élénkzöld vászon
- kb. 20cm ragasztós közbélés (vetex)

iskolaköpeny szabásminta

Iskolaköpeny szabásminta:

iskolaköpeny szabásminta

A iskolaköpeny szabásminta eleje és háta csak a nyakkörnél tér el. A méretezésnél az először megadott méretek 6-7 éveseknek valók, míg a másodiknak 8-9 éveseknek. Ahol csak egy méret van értelemszerűen mindkét esetben megfelelő.
A nyakkör eldolgozása történhet tisztázópánttal, ezt szaggatottal jeleztem, vagy ferdepánttal is. A zseb szélessége a köpennyel megegyező, és 15-17cm magas. A kötözők 30x6cm-es téglalapok.
Az iskolaköpeny szabásminta tartalmaz 1cm varrásszélt, illetve az alján és az oldalán 2cm-t

Részletesen a fiú, "galléros" köpeny varrását mutatom be. (A gallért mindenki kedve, és ízlése szerint meg tudja rajzolni).
A lányka köpenyhez is ugyan ezt a szabásmintát használtam, csak mindenhol lekerekítettem a sarkokat, Te is bátran alakítsd a saját, és a gyerkőc igényei szerint.

Iskolaköpeny szabás:

Kék anyagból:
- 1db eleje
- 1db háta
- 1db eleje nyakkör tisztázó
- 1db háta nyakkör tisztázó
- 4db kötöző

Zöld anyagból:
-1db zseb
-1db gallér

Ragasztós közbélésből (vetex):
- 1db gallér
- 1db eleje nyakkör tisztázó
- 1db háta nyakkör tisztázó

iskolaköpeny szabásminta

Iskolaköpeny varrás:

Vasald be a ragasztós közbélést a megfelelő alkatrészekbe.
A gallért helyezd az elejére. Varrd körbe széles, nagyon sűrű cikk-cakk öltéssel. (a legtöbb varrógépnél az öltésnagyság ilyenkor 0-1 között van). A nyakkivágásnál normál öltéssel varrj végig keskenyen. Vasald meg.

iskolaköpeny szabásminta

A zseb felső széléből vasalj be 2-szer 1cm-t. Tűzd le mm-esen. Vasald meg. Fogd a köpeny elejének aljához, és varrd hozzá keskenyen. A zseb közepét varrd át, ezzel két részre osztva a zsebet.

varrás

varrótanfolyam

Az eleje és háta tisztázót varrd össze színt színnel szembe, vasald szét, majd színt színnel szembe gombostűzd a nyakkörhöz. Varrd körbe a nyakkört.

varrótanfolyam

Vágd ki a felesleges varrásszélt, az íves részeken csipkedd be, hogy ki tudjon fordulni szépen. Hajtsd a tisztázót fonák oldalra, vasald meg a nyakkört. Érdemes a vállvarrásba belevarrni, hogy a tisztázót rögzítsük.

varrás

iskolaköpeny szabásminta

A kötöző széleiből vasalj be 1cm-t, majd hosszában félbe. Varrd végig mm-esen.

varrás

A kötözőt gombostűzd a gyerkőc derék magasságához, úgy, hogy a kétszer visszahajtott szegés alá kerüljön majd.

iskolaköpeny szabásminta

A két oldalán vasalj be 2-szer 1cm-t, és varrd végig mm-esen. A kötözőket hajtsd kifelé, és rögzítsd egy varrattal. Vasald meg.

varrás

Az alját tisztázd le, majd hajts vissza 2cm-t.

varrás

Jó iskolaköpeny varrást!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben