Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Tolldísz és füzetborító varrás

Tolldísz:

Egyszerű, de látványos kiegészítő, kreatív anyukák álma, mivel sokoldalúan felhasználható, egyedi, látványos és nem utolsó sorban pillanatok alatt elkészül.

tolldísz készítés

Szükséges anyagok, eszközök tolldíszhez:

- vászon vagy karton anyag

Tolldísz szabásminta:

6 cm átmérőjű kör

Tolldísz varrás:

Kézzel körbeöltögetjük apró öltésekkel a körünket, majd összehúzzuk az anyagot, ellapítjuk és gombot varrunk a közepére, hogy az összehúzott anyagszél ne látszódjon. Varrunk rá zsinórt és a tollunk végére fűzzük. Aranyos tolldísz lesz belőle, de ha színben harmonizál, a tolltartónk cipzárjára is fűzhetjük.

tolldísz készítés

Jó munkát a tolldísz elkészítéséhez!

tolldísz készítés

Füzetborító

füzetborító készítés

Ha igazán különlegesek szeretnénk lenni, megéri ráfordítani az időt és a fáradságot és elkészíteni minden füzetre és könyvre ezt a kis textilborítót.

Szükséges anyagok füzetborítóhoz:

- vászon vagy karton anyag

Füzetborító szabásminta:

Mérjük le a füzet magasságát és adjunk hozzá 3 cm-t.
Mérjük le a füzetünk szélességét, vegyük az érték kétszeresét plusz adjunk hozzá 2*8=16 cm-t. Ezt a téglalapot szabjuk ki.

Füzetborító varrás:

Duplán behajtva (0,4 cm-t behajtva, majd megint behajtom és ekkor varrom) varrjuk végig a téglalapunk hosszabbik oldalait. milliméteresen tűzve az anyag szélétől. Ezután ugyanígy varrjuk a rövidebbik oldalait. A keskenyebb oldalakból 6-6 cm-t hajtsunk vissza színt színnel szemben. A behajtást keskenyen alul és felül is varrjuk össze. Ezzel kész is.

füzetborító készítés

Ha díszíteni akarjuk, akkor ezt a már körbeszegett, sima anyagon tehetjük meg.
Itt egy "Orsi" felirat készült.

Jó munkát a füzetborító készítéséhez!

 

Szeretnél komolyabb dolgokat is varrni, de a cipzárbevarrás már gondot okoz?
Varrj könnyedén! Segítünk! Katt ide!

Készítette:
Marót Orsolya

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
1. Ciska
2011-08-28
Épp most készülnek nálam is a füzetborítók, pont Eurotextiles anyagból. És ami nagyon fontos azon kívûl hogy egyedi de még környezettudatos is, nincs mérgezõ hulladék ráadásul a füzetekre jövõre is jó lesz. És persze egy ügyes anyuka akár tolltartót is készíthet.
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben