Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Tároló doboz újságpapírból

A rengeteg bedobott reklámújságot ezentúl hasznosítani tudjuk és különböző méretű tárolókat készíthetünk belőle. Meglepően szilárd és strapabíró lesz az újságból készített doboz.

Szükséges anyagok, eszközök:

- újság
- tűzőgép
- tempera
- ragasztó
- olló

Elkészítése:

Olyan újságot válasszunk, aminek dupla lapjai vannak. Szedjük lapjaira. Egyik sarkánál kezdjük el összehajtogatni. Szemmértékre kb. 2,5cm széles csíkokat kell kapjunk. A végét rögzítsük ragasztóval. A képen látható dobozhoz 17 csík szükséges, de a méreteket szabadon változtathatjuk. Középről indulva fűzzünk egymásba 6-6 csíkot, ez lesz a doboz alja.

Az oldala vízszintes csíkjaihoz mérjük le az aljának a kerületét, és hajtogassuk ekkorára a csíkokat, majd tűzzük meg kapoccsal.

Az aljánál az összefűzött rész körül minden második csíkot hajtsunk fel.

Húzzunk a felhajtott csíkokra egy összetűzött oldalsó újságcsíkot. Ezután a függőleges újságcsíkokat törjük belülről kifelé és fordítva. A középső csíkokat fogjuk össze, és csúsztassuk rá az újabb összetűzött vízszintes oldalcsíkot.

Ha az összes vízszintes oldalcsíkot a helyére tettük, akkor a függúleges csíkokból vágjuk le a felesleges részt, és rögzítsük tűzőgéppel.

Temperával fessük le kívül-belül a dobozt.

Várjuk az elkészült művek fotóit. El tudja készíteni a fedelét is? Küldjön képet róla és mi megmutatjuk mindenkinek!

Szerző:
Ambrizsu

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben