Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Szövött doboz textílből

Anyagszükséglet:

A doboz 6x6x6cm-es. Ehhez szükség van kb. 300x4cm-es lehetőleg csíkos anyagra, és vékony anyag esetén 300x4cm ragasztós közbélésre. Kell még 60x4cm szegőpántnak, ez lehet azonos a doboz anyagával, de jól mutat, ha eltérő. Kell még 10x4cm-es fekete anyag a záródáshoz.

Szabás:

Az anyagcsíkokat lehetőség szerint hosszába szabjuk ki. A szegőpántot ideális 45 fokosan szabni, ebből 26cm kell a doboz széléhez, és 30cm a tetejéhez (2db 6,5cm-es és 2db 8,5cm-es darab).

Doboz varrás:

Szükség esetén vasaljuk be az anyagcsíkokat közbéléssel. Vasaljuk az anyag széleit középre, majd hajtsuk félbe és vasaljuk meg még egyszer, így egy 1cm széles pántot kapunk. Varrjuk végig mindkét szélét mm-esen.
Vágjuk fel a pántot 12db 19cm-es és 10db 6,5cm-es darabra. Most készítjük a doboz tetejének és aljának a szövését. A tetejéhez jelöljük meg először 4db 6,5cm-es pánt közepét, és fűzzük össze a képen látható módon. Ugyan így járjunk el a doboz aljánál is.
Szép sorban fűzzük hozzá a többi pántot is és gombostűvel rögzítsük. A fedélnél csak 5-5 pántot fűzünk egymásba, a hatodikat a szegőpánt helyettesíti majd.
Varrjunk körbe mm-esen a szövött rész szélén és a gombostűket távolítsuk el. Vasaljuk meg a szövött részt, valamint a pántokat hajtsuk a szövött részre és így vasaljunk élt bele. A pántokat szándékosan egy kicsit hosszabbra vágtuk a szükségesnél, így egy kis pontatlanságot is megengedhetünk magunknak. A fűzött résztől 5cm-re húzzunk vonalat, itt fogjuk felvarrni a szegőpántot. Vágjuk le mindet úgy, hogy 6cm-esek legyenek
Varrjuk a szegőpántot a doboz pántjaihoz színt színnel szembe. A pántokat egyszerűen egymás után végigvarrjuk a megrajzolt vonalon.
A ferdepántot vasaljuk meg, majd tűzzük le mm-esen.
A tetejének a két szélére is varrjunk ferdepántot. A másik két szélére úgy varrjunk pántot, hogy az 1-1cm-el hosszabb legyen. Ezt a varrásszélt visszahajtva lesz eltisztázott a széle.
Így néz ki készen a doboz teteje.
Kézi öltésekkel varrjuk a tető egyik felét a doboz széléhez.

Fekete anyagból is varrjunk pántot és tekerjük fel. Ez lesz a "gombja" a doboznak. Valamilyen szalagot, vagy madzagot fűzzünk a doboz fedelébe, így fog záródni. Mi rollnipántot használtunk saját anyagából. Ugyan ezen az elven kisebb, és nagyobb dobozt is készíthetünk, egymásba is rakhatjuk őket. Önmagában is szép ajándék, de el is rejthetünk benne valamit.

Jó munkát a doboz varráshoz!

Tetszenek az ilyen vidám ötletek, de szeretnél inkább komolyabb dolgokat varrni?
Gallért szeretnél varrni, meg ujját?
Esetleg rugalmas anyagból pólót varrnál?
KATTINTS IDE, ÉS SEGÍTEK NEKED!

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben