Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Szoknya varrás tavaszra, 15 perc alatt kész!!

szoknya szabásminta

szoknya szabásminta

Gyakori kérdés, hogy megéri-e varrni? Az én válaszom erre egyértelmű IGEN. Ez a két szoknya összesen 500Ft-ba került, hiszen az anyag métere 490Ft, és ebből kihoztam kettőt.
Érdemes megkeresni a jó minőségű, kedvező árú anyagokat, és akkor a varrás egy olyan hobbi lesz, amivel rengeteget lehet spórolni!!
Varrógép elővétellel együtt 1 óra alatt végeztem, (lehet Neked 2 órád is rámenne ;) ).
Szerintem megérte, és a lányom szerint is!! :)

Az egyik anyag amiből bevásároltam tavaszra (1,5m-t), ebből egy pólót IS varrtam, ez a sárga gyönyörűség. Ez a sárga most nagyon divatos a mintája meg szerintem szuper. (A pólóról szóló cikkhez kattints ide!)

póló varrás

A különlegessége, hogy csak kb. 55x55cm-es minta van rajta. Egyébként viszkóz jersey.

Szükséges anyagok, eszközök:

- kb. 50cm jersey (kötött-hurkolt, rugalmas anyag)
- gumi a derekába (2-5cm széles)

A szoknya szabásmintája:

Ennek a fajta szoknyának az elkészítése rendkívül egyszerű, ha szeretnéd megnézni videón az elkészítését, akkor a Varrjunk könnyedén oktató csomag I. részének 12. videójában megnézheted.
https://www.varrohaz.hu/varrjunk-konnyeden/
A III. részben pedig megtalálod az ikertű használatát, amivel az alját hajtottam fel. 

A szabásmintája voltaképpen egy téglalap, aminek a szélessége a derékbőség és a csípőbőség átlaga, plusz varrásszél, a hossza pedig a szoknya hossza, plusz varrásszél (kb. 5cm)

2db téglalapot kell szabni.


szoknya szabásminta

Szoknya varrás:

A szoknya elejét és hátát gombostűzd össze színt színnel szembe. Varrd össze az oldalát. (A rugalmas anyagok összevarrásáról háztartási varrógéppel már írtam itt: https://blog.varrohaz.hu/index.php?todo=list&tid=90)
A gumit mérd a derekadra, hagyj rá varrásszélt. Varrd össze lapolva. Negyedeld el a gumit, és a szoknya derekát is. Fogd a szoknya fonákjához a gumit a negyedelő pontokon. Varrd össze a szoknyát és a gumit, miközben a gumit meghúzod.
A gumit hajtsd lefelé, és varrd le az alját még egyszer. Az anyagot a gumival együtt feszítsd meg, és cikk-cakk öltéssel varrd végig.
Nézd meg az alját hol szeretnéd felhajtani. Varrd végig az alja felhajtást ikertűvel.

ikertű használata

Gyorsan kész van, igaz?

varrás


Készítette:
Majoros Zsuzsa

Ha szeretnél Te is bátran varrni magadnak, akkor várunk szeretettel 2017. június 25-től július 1-ig a varrótáborba, ahol megtanulhatsz varrni 0 tudásról, vagy ha tudsz varrni, kedvedre alkothatsz 1 hétig!
https://www.varrohaz.hu/varrotabor2018/
Még néhány hely van!


varrótábor


Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben