Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Pólóból horgolt rongyszőnyeg

varrás ötlet

Minden bizonnyal a Te szekrényedben is akad néhány kinőtt, kifakult, elnyúlt póló. Foglalják a helyet, de kidobni kár lenne. Mi lenne ha rongyszőnyeget horgolnál belőle?

Adott a feladat, hogy művészi színösszeállítást varázsolj a rendelkezésedre álló pólókból.
Jó ajándék ötletnek is!

Szeretnél teljesen egyedi darabokat varrni magadnak?
Könnyen, gyorsan megtanulni a ruha készítés lépéseit?
Akkor gyere el hozzánk varrótanfolyamra!
Kattints ide, várunk szeretettel!


Szükséges anyagok, eszközök pólóból rongyszőnyeghez:

A képen látható 44x70cm-es szőnyeghez kb. 6 pólóra van szükség. Ezen kívül csak egy ollóra, és 5 vagy 6-os méretű horgolótűre lesz szükséged.

varrás ötlet

A pólót többféleképpen is fel lehet csíkozni. Ha az elejét és a hátát külön-külön csigavonalban felvágjuk, akkor nem kell bajlódni az oldalvarrással, ami horgolásnál kifordul. Azaz az elejéből vagy hátából vágjunk ki egy téglalapot és kezdjük el körben levágni a vastagságtól függően kb. 1 cm széles csíkot és közben haladjunk a középpont felé.

Az egyszerűbb kezelhetőség miatt feltekerhetjük gombolyaggá is a csíkokat.

varrás ötlet

varrás ötlet

Pólóból rongyszőnyeg lépésről-lépésre:

Készítsünk tetszőleges hosszúságú láncszemsort, amely a szőnyeg szélességével lesz egyenlő.

varrás ötlet

Minden sor elején két láncszemet készítsünk a magasításnak, és az előző sor minden szemébe egy-egy rövidpálcát horgoljunk.

varrás ötlet

varrás ötlet

varrás ötlet

varrás ötlet

varrás ötlet

varrás ötlet

Ha színt szeretnénk váltani, akkor egyszerűen csomózzuk a két csíkot össze, végül a csomót húzzuk alulra. Ha a szélén váltunk színt, akkor a végeket visszáján rejtsük el.

varrás ötlet

Sok örömet a pólóból rongyszőnyeg elkészítéséhez!

varrás ötlet

Készítette:
Ambrus Zsuzsa

A fotókat készítette Rácz Péter.

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
8. juci
2016-08-30
Szia! Még csak annyit,hogy mind két oldala egyforma??Nincs,hogy színe,vagy viszálya?
7. Ambrizsu
2016-08-28
Szia Juci! Igen, minden sornál két láncszemmel készítjük a magasítást mindkét oldalon, ahogy ez a leírásban is szerepel.
6. juci
2016-08-27
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy minden sornál kell magasítás! Már úgy értve,hogy ha visszafele megyek akkor is? Lehet,hogy buta kérdés,valamikor horgoltam,vagy 45 éve,de most kedvet kaptam,a rongyszõnyeghez! Egyforma mind a két oldala?
5. Anira
2015-07-14
Sziasztok! Én ma összeszedtem egy csomó lyukas zoknit, na abból lesz lábtörlõ 😃
4. Alex
2014-06-17
Köszönöm a válaszokat mindkettõtöknek, valószínû kipróbálom így is meg úgy is. :)
3. Majoros Zsuzsa
2014-06-17
Alex, én egy kisruhát látok itt, szerintem ez simán össze van varrva. Az alsó részt be kell húzni, és rávarrni a horgolást. Anna megoldása nagyon igényesnek tûnik, úgy biztosan még szebb a végeredmény.
2. Anna
2014-06-17
Sziasztok! Nagyon haszno ötlet. Gyerekkoromban én is horgoltam lábtörlõt, maradék anyagokból, elhasznált ingek még használt részeibõl. Sõt: kilyukadt harisnyanadrágokat, -zoknikat is lehet így újrahasznosítani - bár az ezekbõl készült rongyszõnyeg színvilága közel sem lesz olyan szép, mint ami a fenti képeken látható. Alex kérdésére reagálva: én is nagyon szeretek horgolni, varrni is (de utóbbiból eléggé amatõr vagyok - még). Tetszettek a horgolt csipkeszegéllyel ellátott terítõk, de én sem tudtam, hog tudom összehozni a kettõt - megkérdeztem egy csipkekészítõt. Biztosan mûködik simán összevarrva is, de az stílusosabb megoldás: a textilre láncöltéseket hímezni, és erre horgolunk. Remélem, segítettem, mindenkinek jó alkutást!
1. Alex
2014-06-17
Kedves Zsuzsa! Horgolni jól tudok, kicsit varrni is (az ingyenes videóid miatt). Viszont nem tudom, hogyan lehet ezt a kettõt kombinálni. http://monpetitviolon.com/2014/02/13/free-tutorialgranny-square-crochetfabric-dress/ Csak egyszerûen varrjam össze a kettõt? Köszönöm! Alex
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben