Add meg a keresendő szót, kifejezést!

ingyenes videók

Ismerd meg a varrógép részeit, tanuld meg befűzni a varrógépedet, kezdj el egyenesen varrni,
gyakorold az alapvető technikákat az
ingyenes varrás oktató videók segítségével!

Regisztrálj most, és nézd meg a varrás oktató videókat:
Add meg hogyan szólíthatunk!
Hibás, vagy hiányzó e-mail cím!
Hozzájárulásod nélkül nem tudjuk elküldeni a videókat!

Plüss játék varrás, azaz nagy csiga születik

Ez a nagyméretű csiga kispárnának is használható. A képen a kilincs segít a méretének megítélésében, teljes hossza 65cm.
Igazán kedves, saját készítésű gyerek játék, készítsd el Te is!

Szükséges anyagok, eszközök a gyerek játékhoz:

20-20 cm plüss két színben.

Plüss szabásminta:

Három alkatrészre lesz szükségünk. A testből és a csápból 2db-ot kell szabni, a csigaházból 1 db-ot.
A plüss szabásmintán 1cm varrásszél van.

Plüss varrás:
Először készítsük el a csápokat. Hajtsuk félbe hosszában az alkatrészeket, és varrjunk végig a hajtott szél mellett talpszélesen. Fordítsuk ki a csápokat. Fűzzünk be egy tűt, kössünk csomót a cérnára, öltsünk a csáp végébe, fűzzük a cérnát át a csomó alatt, majd a csápon, és így fordítsuk ki.


Az egyik végén a varrásszélt nyomkodjuk vissza, kézi öltésekkel varrjuk be, és onnan 1cm-re kössül el a csápot, így alakítva ki a szemét.
A testrészt fordítsuk színt színnel szembe, a csápokat illesszük a helyükre a test belsejében és varrjuk össze úgy, hogy hagyjunk a kifordításhoz egy 4-5cm széles lyukat. Fordítsuk ki a testet, és tömjük ki szivaccsal, vliessel, vagy anyagmaradékkal. Varrjuk be a nyílást kézzel.
A csigaházat hajtsuk hosszában félbe színével befelé, és varrjuk össze úgy, hogy a szélesebbik rövid oldalát hagyjuk nyitva, és azon át fordítsuk ki a házat. Tömjük ki laposra. Tekerjük össze a házat, és helyenként néhány kézi öltéssel rögzítsük.
Varrjuk fel kézzel a házat a testre. A csigaház nyitva hagyott végét alakítsuk ki a ház bejáratának és kézzel rögzítsük a testre. Ha szükséges még néhány helyen rögzítsük egymáshoz a két részt.Jó munkát a plüss játék készítéshez!

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben