Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Piros táska varrás (ingyen szabásmintával)

Piros táska varrás (ingyen szabásmintával)

2009.02.01 | táska szabásminta | táska varrás | táska szabás

Érdekessége ennek a táskának, hogy mindkét fele használható, attól függően milyen színű a ruhánk, vagy milyen hangulatban vagyunk.
A táska varrása egyszerű, kezdők is bátran belevághatnak.

Szükséges anyagok, eszközök a táska varrásához:

- 60cm piros anyag
- 60cm vékonyabb farmer
- cérna
- olló
- szappan, vagy jelölőkréta
- varrógép

varrótanfolyam

Táska szabásminta:

A nagyításhoz kattints ide!
(Nagyításhoz kattints ide!)

A táska szabásminta minden szükséges helyen 1cm varrásszélt tartalmaz.

Táska szabás:

Farmerból és piros vászonból:

- 2db test
- 2db fül (vékony anyag esetén ezt ragasztós közbéléssel be kell vasalni)

Táska varrás:

Egy farmerből és egy piros vászonból szabott fület fordítsunk színt színnel szembe, és varrjuk össze körben 1cm-esen, kivéve az alsó, széles végét, itt fogjuk kifordítani.
Vágjuk ki a sarkoknál a felesleges varrásszélt. Fordítsuk ki a füleket, vasaljuk meg, majd körben mm-esen dísztűzzük.

A farmerből szabott testrészeket fordítsuk színt színnel szembe és centiméteresen varrjunk össze az oldalakat és az alját. Ugyan így járjunk el a piros anyagnál, csak itt az alját hagyjuk nyitva, kb. 20cm szélesen. Később itt fogjuk kifordítani a táskát.

Csak akkor lesz szép a táska, ha szépen mindenhol szét tudjuk vasalni a varrásszélt. Ez egyszerűen hangzik, de még ujjafával is nehezen hozzáférhetőek a sarkok és az alja. Legyetek kreatívak, megéri a fáradtságot!

A sarkokat hajtsuk úgy meg, hogy az oldalvarrás és az alja varrás egymásra essen. Mérjünk ki a hajtott szélen 6-6cm-t és kössük össze egy egyenessel. Varrjuk végig az így megrajzolt sarkokat.

Fordítsuk ki mindkét részét a táskának. A piros továbbra is nyitva van alul.

A piros testrész színére varrjuk rá a fül piros részét. A fül közepe essen az oldalvarráshoz. Csak talpszélesen varrjunk, hiszen ez csupán egy segédvarrat, ami a további munkát könnyíti meg.

A táska piros részét fordítsuk színével befelé, a farmert kifelé, és az előbbibe helyezzük bele az utóbbit. A fülek most a két réteg között vannak. A táska felső szélét gombostűzzük össze, majd 1cm-esen varrjuk körbe.

Most jön a legjobb rész, a nyíláson fordítsuk ki a táskát és már láthatjuk is a végeredményt.
Kézi öltésekkel varrjuk össze a nyílást, és mm-esen tűzzük le a táska felső szélét. Kész is van a táska!

Jó munkát a táska varráshoz!

Szeretnél már valami komolyabbat is varrni, de egy cipzár már gondot okoz?
Zsebet sem tudsz varrni?
Fogalmad sincs hogyan használj egy szegőtalpat?
A MEGOLDÁSHOZ KATTITNTS IDE!

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
17 hozzászólás Új hozzászólás »

  17.
 
Wiednerné Ibolya hozzászólása
2017-05-05 08:36:37
  Köszönöm az ötleteket nagyon hasznosak számomra sajnos tanfolyamra nem tudok járni mert vidéki vagyok a varrás pedig csak hobbi mert anyukámtól örököltem a varrógépet,de a tudást nem.Így amit eltudtam lesni az van és amit tőled tanulok.További sikeres munkát.
  16.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2016-02-04 21:21:32
  Köszönöm, aranyosak vagytok. :)
  15.
 
Csóka-Tabi Anikó hozzászólása
2016-02-04 12:15:07
  Kedves Zsuzsa! Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, millió köszönet a sok segítségért rengeteget tanultam tőled!!! További sikeres munkát és minden jót kívánok neked!
  14.
 
Labancz Lászlóné hozzászólása
2015-10-09 08:55:17
  Kedves Zsuzsa! Mivel a többiek már elmondtak minden jót az oldaladról Én csak köszönni tudom a sok munkádat és szorgalmasan csinálom a feladatokat. További jó egészséget kívánok!
  13.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2015-09-07 14:14:01
  Kedves Veronika! Szép napom lett most ezektől a képektől. :) A táska nyugodtan mondhatjuk, szebb, mint az eredeti. Nagyon jó dolgokat varrsz, gratulálok hozzá! :) További jó varrást! :)
  12.
 
Szabóné Juhász Veronika hozzászólása
2015-09-07 13:20:07
  Kedves Zsuzsa! Nagyon hálás vagyok az oldalért, a sok munkáért, amit belefektetsz, mert nekem nagyon sok segítséget adott, hogy elkezdhessek varrni, egyre több mindent, egyre ügyesebben, és nagyon élvezem, sok örömet ad! Sajnos vidéki lévén varrótanfolyamotokra nem tudok elmenni, pedig rám férne. Sok mindent készítettem már általad, sajnos nem mindent fotóztam le, de a ezt a táskát igen: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1197437686948381&set=a.1197437306948419.1073741830.100000464829045&type=3&theater Mégegyszer köszönöm! Üdvözlettel: Veronika
  11.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2015-05-22 13:52:10
  Gabi, így nagyon nehéz segíteni, ha nem kérdezel konkrétan. Tehát kör alakú darabokat szabtál ki, és a probléma az íves részbe a cipzár bevarrása? Ehhez mindenképpen gombostűzd be a cipzárt, majd férceld is, és csak utána varrd. Lehet egyszerűbb lenne, ha az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu-ra küldenél fotókat, és konkrét kérdéseket, akkor tudok válaszolni. Jó munkát!
  10.
 
Gabi hozzászólása
2015-05-22 08:53:00
  Olyan tarisznyára gondolok, ami kör alakú, a szája cipzárral záródik a tetején, és olyan vállpántja van, amit keresztbe tudunk magunkon vetni...:) Nem tudom, elég érthető voltam-e. Már kiszabtam a köröket, csak az összevarrással és a cipzár bevarrással vagyok bajban. Segítséged előre is köszönöm!
  9.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2015-05-12 08:34:51
  Sajnos nekem nincs ilyen szabásmintám, illetve nem tudom pontosan azt sem mire gondolsz. Egy olyan tarisznyára, ami gyakorlatilag egy lapos henger, és a válladon hordod, vagy olyan tarisznyára, ami kör alakú szabásminta alapján készül, és a szája be van húzva. Ha ezt körvonalazzuk, akkor tudok segíteni a szabásminták alakját illetően. :)
  8.
 
Gabi hozzászólása
2015-05-08 08:49:36
  Kedves Zsuzsa! kör alakú tarisznya varrásához tudnál szabásmintát, vagy segítséget adni? előre is nagyon köszönöm, és az eddigi sok hasznos ötletet, amiket a hírleveleidben küldesz. :) Üdv, szép napot! Gabi
  7.
 
Rita hozzászólása
2015-04-17 18:24:16
  Kedves Zsuzsa! Nagyon örülnék, ha kitennéd a Facebook oldaladra. :)) Ha megadod az e-mail címed, akkor átküldöm neked a háttér nélküli szép fotókat a táskáról. Amúgy ajándéknak szánom és csak hobbyból varrogatok. Nagy szükségem volt a fotós leírásodra, így sikerült. A rátét mintát pedig egy spanyol újságból másoltam ki (tavalyi nyaraláson vettem az újságot). Ennek a fotóját is átküldöm szívesen. :)
  6.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2015-04-16 14:53:43
  Rita, gratula a táskához, nagyon jó lett! :) Megengeded, hogy a Varróház Facebook oldalára kitegyem a fotót? Másokat is biztosan motiválna, hogy elkészítsék. :)
  5.
 
Rita hozzászólása
2015-04-16 10:52:06
  Szia! Megvarrtam a táskát, nagyon köszönöm a mintát és a leírást. Én egy mintás rózsaszín anyagot választottam és egy egyszínű kéket. Ez utóbbira rátétmintát tettem, úgy hogy a pillangó a kislány ruhája filcből készült. Itt megnézhető: https://www.pinterest.com/pin/177892254007778224/ És itt a másik oldala: https://www.pinterest.com/pin/177892254007778228/
  4.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-10-08 15:48:07
  Vegazus, nagyon jó lett a táska, gratulálok hozzá! Örülök, hogy hozzájárultam egy nagyszerű táska születéséhez! :) További jó varrást!
  3.
 
Vegazus hozzászólása
2012-10-08 09:01:24
  Kedves Zsuzsa! Elkészítettem én is egy táskát a leírásod alapján. Nagyon köszönöm a leírást, izgultam végig, hogy jól fog-e sikerülni, de szerencsére minden rendben volt. :) Bár kicsit fejtörést okozott az alja megvarrása, sajnos nem túl nagyok a fotók, és ezért nem látszott mindig túl jól, hogy pontosan mit is kell csinálni. De megfejtettem, és jól sikerült, és most nagyon büszke vagyok az alkotásomra! :) Köszönöm a segítségedet és a sikerélményt! Az elkészült táskát itt meg tudod nézni: http://igyvarrok.blogspot.hu/2012/10/kifordithato-taska.html Vera
  2.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-05-24 08:48:16
  Jó lett! :) Köszi!
  1.
 
Baranyai Évi (evikusz) hozzászólása
2012-05-11 08:57:54
  Pár évvel ezelőtt már láttam ilyen táskát, akkor is nagyon tetszett, de akkor még nem volt varrógépem. Most sikerült elkészíteni. Varrtam rá zsebeket is. Nagyon jó ez az oldal! Nagyszerűek a minták és a leírások! Köszönöm! http://evikusz.blogspot.com/2012/05/jatek-2in1-taska.html

  Új hozzászólás »


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta textil párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás pénztárca varrás pénztárca szabásminta plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek baba játékok karácsonyi dekoráció készítése varrás oktatás

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN