Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Neszeszer varrása csoki papírból

neszeszer varrása

neszeszer szabásminta

Az elmúlt időszakban kipróbáltam az interneten fellelhető módszereket, amivel csoki papírból neszeszert lehet varrni. Egy ilyen neszeszerrel személyesebbé tehetünk egy ajándékot. Például tehetünk bele szájfényt, csokit, hajgumit, és máris egy igazi, csajos ajándék lett belőle.

Alapvetően három dologgal szokták bevonni a csoki papírt (csak a Milkához hasonló, puha papír jó)
1. Cellux: nem ajánlom. A varrat könnyen perforálja, a kifordítás során nagyon összegyűrődik és nem lehet kisimítani
2. Átlátszó füzetborítónak használt öntapadós fólia: nem rossz, a varrat nem perforálja, és csak kis mértékben gyűrődik
3. Átlátszó viaszosvászon: bingó, ez a legjobb, mindenki szerint, aki látta a kísérleteket. Ez nem tapad a papírhoz, és ha az össze is gyűrődik kifordításnál, a fólia szép, fényesen kisimul rajta. Nincs „sufnituning” jellege a végeredménynek. :)

A cikkhez a második kísérletet fotóztam végig, ahol öntapadós fóliát használtam. Most már ugyan ezt farmer hátlappal, és viszosvászon borítással készíteném. (Átlátszó viaszosvásznat rövidáru boltokban lehet kapni, illetve mindenhol ahol van viaszosvászon asztalterítő méterben)
Ez egy egyszerű kis bélelt neszi, de előrebocsátom egy bélelt neszeszert fotók alapján először nehéz elkészíteni, nem könnyű átlátni mi történik, érdemes legalább egyszer élőben megnézni, hogyan készül.

Ha szeretnél profin megtanulni varrni, és nem csak neszeszert, de szuper ruhákat is varrni, várunk a varrótanfolymaokon, kattints a képre:

varrótanfolyam

Szükséges anyagok, eszközök csoki papír neszeszer varráshoz:

- 2 tábla csoki papírja
- 30cm anyag bélésnek
- cipzár, a színe legyen jó, 14cm elég
- öntapadós fólia (vagy átlátszó viaszosvászon)
- féltalp, vagy cipzárvarró talp

Neszeszer szabásminta és szabás:

A neszeszer méretét a csoki papír mérete határozza meg, illetve az, hogy a mintából mennyit szeretnénk megtartani. Én 17x12cm-es téglalapokat vágtam belőlük.
A csoki papírral megegyező méretű a bélés.
Szükség lesz még 4db téglalapra a cipzár végébe, kb. 5x3cm.
A fóliából (vagy viaszosvászonból) is pont akkora kell, mint a csoki papír. Vágj kicsit nagyobbat, majd utólag szépen körbevágod. Nekem úgy tűnt viszonylag egyszerű az öntapadós fóliát buborékmentesen felragasztani.

neszeszer varrás

Neszeszer varrása:

A cipzár két végére felvarrjuk a téglalapokat. A cipzárt a színt színnel szembefordított téglalapok közé fogjuk. Az első fém fogak mellett végigvarrunk. A fölösleges cipzárt vágd ki, majd hajtsd ki a téglalapokat.
A másik végére is kell varrni ugyan így téglalapokat, a lényeg, hogy maga a cipzár legalább 2cm-el legyen végül rövidebb, mint a neszi kész mérete.

neszeszer varrása

A téglalapokat hajtsd kifelé, vasald le, majd vágd olyan szélesre, mint a cipzár.

neszeszer szabásminta

A cipzár fonákját rátesszük az egyik bélés színére. A cipzár közepét, a bélés közepére. Gombostűzd össze a széleit, majd varrd végig, a talpat a fogazat mellett vezetve.

neszeszer varrás

Varrd fel ugyan így a másik bélést is.

neszeszer varrás

Vágd le a téglalapok kilógó részeit.

neszeszer varrás

A csoki papírt fogd a cipzárhoz színt színnel szembe. Ügyelj rá, hogy a papír mintája jó irányba legyen, a felső széle legyen a cipzárnál. Féltalppal varrj végig a fogazat tövében.

neszeszer varrás

Ha felhajtod a csoki papírt, így kell most kinézzen.

neszeszer varrás

A cipzár másik szárára varrd fel a másik csokipapírt színt színnel szembe.

neszeszer varrás

Ha mindkét oldal kész, akkor óvatosan megvasalhatod, és lehet dísztűzni is a cipzár mellett. figyelj rá, hogy közben a bélés szépen kifeküdjön.

neszeszer varrás

A csoki papír alatt ott a bélés:


neszeszer varrás

A bélést is fordítsz színt színnel szembe, meg a csoki papírt is. A cipzár végénél a téglalapokat hajtsd a csoki papírok felé. Gombostűzd össze, majd varrd körbe. Az alján hagyj egy kb. 7-8cm-es lyukat, ahol majd ki tudod fordítani a neszit.

neszeszer varrás

A neszi sarkát kicsit ki lehet varrni, hogy legyen mélysége. Fordítsd ki a neszit. A cipzár sarkainál szépen told ki a cipzárt, kicsit segíteni kell, hogy szépen kiforduljon. A bélés alján varrd be a lyukat.

neszeszer varrás

Fordítsd a bélést a neszibe, kész is van!

neszeszer varrás

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. Majoros Zsuzsa
2018-10-26
Noémi, eleve fogd hozzá. Mintha egy anyag lenne.
1. Noémi
2018-10-24
Kedves Zsuzsa! Az átlátszó viaszosvásznat mikor rakom a csoki papírra? (Lehet le van írva csak átsiklottam felette :-) ) Köszönöm Noémi
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben