Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Fürdőruha varrás (ingyen szabásmintával)

Fürdőruha varrás (ingyen szabásmintával)

2010.08.02 | varrás | fürdőruha varrás | fürdőruha szabásminta

fürdőruha készítés varrás
Fürdőruha varrás háztartási varrógéppel? Igen, lehetséges!
A mérete univerzális, a színe a kedvencünk, csak arra kell vigyáznunk, hogy mindenképpen cikk-cakk öltéssel varrjuk, hogy az anyag rugalmas maradjon a varrás után is. Elkészítése a lehető legegyszerűbb, így nyugodtan varrhatunk belőle többet is.

Szükséges anyagok fürdőruha varráshoz:

- sztreccs anyag (fürdőruha anyag)
- színben harmonizáló szalag

fürdőruha készítés varrás

Fürdőruha szabásminta:

A fürdőruha szabásminta 5db A4-es oldalon található meg. Az egyes részeket össze kell ragasztani a lent olvasható leírás alapján. A fürdőruha szabásminták kinyomtatásához kattints a lenti linkekre:

Fürdőruha szabásminta 1.
Fürdőruha szabásminta 2.
Fürdőruha szabásminta 3.
Fürdőruha szabásminta 4.
Fürdőruha szabásminta 5.

A bikini alsó eleje és háta két darabban nyomtatható ki, majd a két részt össze kell ragasztani, összeilleszteni a nyilaknál kell.
A bikini alsó egy db anyagból van szabva, az eleje és háta alsórészt a lábközépnél egymás mellé fektetjük és összeragasztjuk és az így kapott szabásmintát használjuk.

A szabásminta minden szükséges helyen 1 cm varrásszélt tartalmaz.

Fürdőruha szabás:

- bikini alsó 1 db

fürdőruha készítés varrás

- melltartó 2 db

fürdőruha készítés varrás

Fürdőruha varrás:

1-1 cm-t behajtunk a melltartó oldalsó és eleje közepe felé eső széleiből, és cikk-cakk öltéssel, elütő színű cérnával levarrjuk mindkét alkatrészen.

fürdőruha készítés varrás

A bugyinál ugyanígy 1-1 cm-t hajtunk az anyag visszájára és cikk-cakkal letűzzük.

fürdőruha készítés varrás

fürdőruha készítés varrás

A melltartó alsó szélét apró öltésekkel végigférceljük, majd óvatosan behúzzuk akkorára, hogy 1-1,5 cm-t (a szalagunk szélességétől függ) visszahajtva pontosan elsimuljon a visszahajtás.

fürdőruha készítés varrás

Így meggombostűzzük és a cikk-cakk öltéssel levarrjuk a visszahajtást.

fürdőruha készítés varrás

A bugyi résznél az eleje és háta tetejét is ugyanilyen módon hajtjuk vissza, és varrjuk le.

fürdőruha készítés varrás

A szalagunkon varrjunk végig a cikk-cakk öltéssel, majd egy-egy 40-45 cm darabot varrjunk a melltartó-kosarak felső csücskébe. Az aljukba fűzzük be a szalagunkat.

fürdőruha készítés varrás

A bugyinkba szintén fűzzük bele a szalagot. Ezután már csak egy flakon naptej, és a gumipapucs kell, na és persze a strandtáska amit előzőleg már megvarrtunk.

fürdőruha készítés varrás

Jó munkát a fürdőruha varrásához!

Készítette:
Marót Orsolya


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
15 hozzászólás Új hozzászólás »

  15.
 
B. Lívia hozzászólása
2016-07-04 11:26:36
  Engem az érdekelne, hogyan kell az alsóba bélést szabni-varrni?
  14.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2014-04-13 12:40:54
  Erika, igen a 70-es jó lesz. A szabásmintán a szálirány a gerincoszloppal, és az eleje közepével párhuzamos.
  13.
 
Erika hozzászólása
2014-04-09 21:08:08
  Kedves Zsuzsa! Találtam tűt, a varróvilágban szoktam venni, Schmetz gömbhegyű / jersey tű, 70-es, 80-as, vagy 90-es lenne jó? Gondolom a kisebb 70-es, ugye? Köszönöm! Erika
  12.
 
Erika hozzászólása
2014-04-07 22:47:54
  Kedves Zsuzsa! A szabásmintán a szálirány a gerincoszlopppal párhuzamosan fut? Megmértem, nekem 60 cm a hossza a melltartó felső szélétől az alsó aljáig, felrajzoltam, elég lesz. Úgy vettem, hogy a kész anyagom 60x140 cm-es lesz és a szálirány a 60 cm-es oldallal lesz párhuzamos, az a szövött szél, ugye? Köszönöm, Erika
  11.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2014-04-07 20:16:45
  Erika, 140cm széles anyagból egyszer a hossza biztosan elég lesz. A szálirány mindig számít, az anyag szövött szélével párhuzamos. Szalagot vagy a Taylorban kapsz, vagy rövidáru boltban. A nyers gumi jó Neked, vékony legyen (kb. 0,5cm) A fürdőruha anyagot nem különösebben nehéz varrni, de azért vegyél jersey varró tűt a varrógépbe. Sajnos néha a háztartási varrógépek megmakacsolják magukat, és nem akarják varrni az ilyen jellegű anyagokat, különösen, ha még egy gumi meg is vastagítja. Ha ilyesmi előfordul, akkor a beállításon, talp és szálfeszességen érdemes állítani. Jó varrást!
  10.
 
Erika hozzászólása
2014-04-07 10:01:36
  Kedves Zsuzsa! Megnéztem a Taylort, van választék bőven, de nem tudom hány cm anyagot vegyek, ha 140 cm szélességű anyag adott. Kismama tankinit varrnék, most félidős vagyok és úgy tervezem, hogy most rásimuljon lazán a pocira, így jó lesz a 9. hónapig is, mivel nyúlik az anyag. A felső melltartó része nyakbakötős lesz, mint itt, varrok bele bélésanyagot és a két oldalába 1-1 U alakú szalagházat, ott össze lehet majd húzni, ráncolni, amennyire éppen kell majd és teljesen rá fog simulni a pocira. Az alsója ilyen lesz, mint itt az oldaladon. Hogy számoljam ki, hogy mennyi anyagot kell vennem? Számít a szálirány, ha igen, melyik oldala a szálirány? Kész, színben harmonizáló szalagot hol vehetek? A Taylornál elasztikus flitterbortnit találtam és különféle díszítő szalagokat, de ami ehhez kellene, olyat nem. Guminak nem tudom milyet vegyek, láttam olyat, hogy nyers gumi, az milyen, ill. különleges gumi kell bele, vagy bármilyen jó? Nagyon nehéz a fürdőruhaanyagot varrni? Eddig még nem próbáltam, ezt kell betartani, hogy csak cikk-cakk öltéssel varrjam? Sima cikk-cakk, ugye, nem a rugalmas cikk-cakk? Előre is köszönöm! Erika
  9.
 
Erika hozzászólása
2014-04-04 17:43:52
  Köszönöm! Megnézem majd, megpróbálom a gumit is bevarrni. Nem bikini, hanem tankini lesz belőle. Erika
  8.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2014-04-04 07:14:43
  Erika, például a Taylor kellékben a Balaha Lujza tér közelében. A gumit egyszerűen a varrásszél alá fogod, és cikk-cakk-al rávarrsz. A gumit közben meg kell nyújtani. Hogy mennyire? A végeredmény legyen jó, a gumi és az anyag minőségétől is függ, ezért nem tudom pontosan megmondani.
  7.
 
Erika hozzászólása
2014-04-03 21:49:19
  Kedves Zsuzsa! Ilyen fürdőruhaanyagot hol lehet venni Budapesten? Vagy küldjek inkább e-mailt és arra megírod? Nem feketét vennék, hanem inkább mintásat és színeset. Írták itt a gumi bavarrását cikk-cakk öltéssel, ezt hogy kell kivitelezni, mert én varrnék bele. Köszi! Erika
  6.
 
Agi hozzászólása
2013-05-19 08:29:23
  Mindentől függetlenül tényleg be lehetne gumizni... Nem költség pár m rövidáru boltokban kapható nyers gumi, és nem is ördöngösség belecikkcakkolni...
  5.
 
Gingi hozzászólása
2012-08-08 10:51:38
  Mindenképpen köszönet a szabásmintákért és a cikkért. Ha marad a rugalmas anyagomból, kipróbálom. Amikor meg véget ér a krízis, majd veszünk a vérprofiktól borsos áron.
  4.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-07-20 07:20:36
  Kriszta, természetesen tisztában vagyunk vele, hogy háztartási varrógép nem a legalkalmasabb eszköz fürdőruha készítésére. Teljesen más speciál gépekkel dolgozni. Több megoldást kipróbáltunk és ez tűnt a legesztétikusabbnak, és hobbivarrónők számára is kivitelezhető megoldásnak.
  3.
 
Kriszta hozzászólása
2012-07-18 20:53:34
  Varrónő szemmel a minőség katasztrófa még otthonra sem venném fel. Minden anyagnak van egy természetes nyúlása elengedhetetlen hogy begumizzuk mert a cikkcakk varrat önmagában az anyagot megnyújtja Mey Hungária cégnél dolgozom fehérnemű gyártásban ajánlom a termékek megtekintését
  2.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2011-07-07 15:22:49
  Orsi, a biztonság kedvéért feltettem a szabásmintákat pdf-ben, így biztosan jók maradnak a méretek. Próbáld meg most a nyomtatást.
  1.
 
Kassa Orsi hozzászólása
2011-06-04 13:49:17
  Kedves Orsi! Kinyomtattam a szabásmintákat a "Nyomtatáshoz kattints ide!" feliratokra kattintva, nem változtatva a nyomtatási beállításokon. A bikini alsó eleje szabásminta jól összeilleszthető, de az alsó háta és a melltartó rész két darabja nem illeszthető össze, mindkét esetben az egyik rész nagyobb, mint a másik. Szeretnélek megkérni, hogy légy szíves ellenőrizd le, hogy jók e az ábrák vagy az én gépemben van a hiba. Előre is köszönöm, Üdv, Kassa Orsi

  Új hozzászólás »


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta textil párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás pénztárca varrás pénztárca szabásminta plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek baba játékok karácsonyi dekoráció készítése varrás oktatás

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN