Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Férfi ingből tunika, vagy mini ruha varrása

varrás
varrás

Kedvelem a régiből újat ötleteket. Be kell valljam a férjem összes ingét, aminek valami hibája volt átalakítottam már, így a fotón látható darabot 1200Ft-ért vettem egy használt ruha boltban. Sajnos ennél hosszabbat nem kaptam, így csak tunika lett, de nem adom fel, lesz még mini ruhám is ingből. :)
Szerintem az ilyen ötletek mutatják meg igazán, miért érdemes varrni. 1200Ft-ból lett egy nem hétköznapi felső. Látszik, hogy férfi ing, de mégis egyedi ruha. Mindezt 1200Ft-ból kb. 2 óra alatt. Közben kiélhetem a kreativitásom.
Egy hobbi, ami nem viszi a pénzt, hanem spórolhatsz vele!
Ha szeretnél gyorsan megtanulni varrni hatékony segítség mellet, akkor kattints a lenti képre, várunk szeretettel május 21-től szombat délelőttönként az Astorián lévő tanműhelyünkbe (9-14h-ig) https://www.varrotanfolyam.hu

varrótanfolyam


Szükséges anyagok, eszközök:

-1db férfi ing (ami legalább jó Rád, vagy nagy)
- 0,5m hosszú, 2cm széles gumi

Szabás, és varrás:

Az inget egyedül varrtam a tanműhelyben, ezért egy selfie bot segítségével örökítettem meg, hogyan tudod Te is elkészíteni a férfi ingből a felsőt. Igen jól szórakoztam közben, saját magamon is.
Vedd fel az inget, és kérj meg valakit, hogy tűzze meg rajtad az oldaladnál. Pontosan kövesse az alakodat. Nekem nem volt segítségem, ezért nem is volt könnyű a gombostűket az oldalába szurkálni, de végül sikerült. Mindent lehet, ha nagyon elszánt vagy.

férfi ingből tunika

Levettem az inget, és szépen megrajzoltam a gombostűk vonalában a varrás vonalát. A két oldalán szimmetrikusan. Végigvarrtam a két oldalán, majd ismét belebújtam az ingbe, ellenőriztem, hogy az alakomra simul-e, illetve nem lett-e feszülős.

férfi ingből tunika

Vágd le a felesleges, nagy varrásszélt 1cm-re, és tisztázd le, mondjuk cikk-cakkal. Ezután lehet háta felé vasalni a varrásszélt.

férfi ingből tunika


Most jön a legizgalmasabb rész. Kivágjuk az ing, számunkra felesleges részét.
A rajz remélem segít, hogy tudjad mit és hol kell vágni:

férfi ingből tunika

férfi ingből tunika


Én ehhez szépen félbe gombostűztem az inget. A vágást a háta nyakkörön kezdtem. Pontosan a gallér alatt, nagyon pontosan levágtam a gallérról az inget. A gallér széle befelé van hajtva és le van tűzve, az foszlani nem fog. Ezután a vállától a hónaljáig vágtam fel. Amennyire lehet az ujja alatt vágj közvetlenül. A vállától a hónaljig tartó szakasz legyen egyenes. Vágd el a hátát is, a hónaljtól a háta közepéig. A vonal legyen egyenes, és merőleges a háta közepére. Szerencsés, ha a gumi bevarrásához hagysz egy kis varrásszélt, tehát egy picit feljebb vágod el, mint a hónalj, ahová az elejétől befut a vágás.

férfi ingből tunika

Próbáld fel ismét a tunikává avanzsált inget. Valószínű, hogy az elejére kell majd két mellvarrás. Ez alatt azt értem, hogy a vállától a hónaljig tartó részen lesz egy „buggy”. Ezt egy kis szűkítőbe bele lehet tűzni. Figyelj rá, hogy szimmetrikus legyen a két oldalon.

varrás

Varrj végig a mellvarráson.

varrás

Vasald meg.

A háta felső szélébe érdemes egy gumit varrni, ez szépen megtartja majd, nem fog lógni.
A gumit tedd az ing fonák oldalán a háta széléhez, és megnyújtva azt, cikk-cakkal varrd az ing széléhez.

varrás

Hajtsd a gumit lefelé, és ismét meghúzva varrj végig az alsó szélén.

varrás

varrás

Az elején az elvágott rész még nincs tisztázva. Ezt le kell tisztázni mondjuk cikk-cakkal, és vasalj be (anélkül, hogy elnyújtanád 1cm-t a fonákja felé. Varrj végig rajta talpszélesen.

varrás

Sok örömet a tunika elkészítéséhez és viseléséhez!

Ha ez az ing átalakítás még túl bonyolultnak tűnik Neked, de szeretnél ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is varrni, akkor várunk szeretettel a varrótanfolyamokon, kattints ide!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. Majoros Zsuzsa
2016-06-02
Az megoldás például, hogy betûzöd csak az egyik oldalon. A gombostû helyét szappannal jelöld meg az anyagon. Aztán húzd ki a gombostûket, és látni fogsz egy háromszöget az anyagon. Szépen mérd ki ugyan ezeket a pontokat a másik oldalra is. Szépen centivel, ugyan ezt a háromszöget rajzold át a másik oldalra. Gombostûzd össze mindkettõt, próbáld fel, és ha jó, akkor varrd végig. Örülök, hogy tetszik a tanfolyam!!
1. Kollár Ági
2016-06-02
Kedves Zsuzsa! Szeretnék útmutatást kérni a tunika mellvarrásához.Csúnyán elakadtam itt!Valami ötletet tudnál adni,hogy hogyan mérjem ki a hosszát,a helyét ,hogy szimetrikus legyen? Elõre is köszönöm. Jó munkát kívánok! Ui: Imádom az online tanfolyamodat!Sokat tanulok belõle. Üdv.:Ági
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben