Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Férfi ingből tunika, vagy mini ruha varrása

Férfi ingből tunika, vagy mini ruha varrása

2016.05.10 | varrás | egyedi ruha | férfi ingből tunika

varrás
varrás

Kedvelem a régiből újat ötleteket. Be kell valljam a férjem összes ingét, aminek valami hibája volt átalakítottam már, így a fotón látható darabot 1200Ft-ért vettem egy használt ruha boltban. Sajnos ennél hosszabbat nem kaptam, így csak tunika lett, de nem adom fel, lesz még mini ruhám is ingből. :)
Szerintem az ilyen ötletek mutatják meg igazán, miért érdemes varrni. 1200Ft-ból lett egy nem hétköznapi felső. Látszik, hogy férfi ing, de mégis egyedi ruha. Mindezt 1200Ft-ból kb. 2 óra alatt. Közben kiélhetem a kreativitásom.
Egy hobbi, ami nem viszi a pénzt, hanem spórolhatsz vele!
Ha szeretnél gyorsan megtanulni varrni hatékony segítség mellet, akkor kattints a lenti képre, várunk szeretettel május 21-től szombat délelőttönként az Astorián lévő tanműhelyünkbe (9-14h-ig) https://www.varrotanfolyam.hu

varrótanfolyam


Szükséges anyagok, eszközök:

-1db férfi ing (ami legalább jó Rád, vagy nagy)
- 0,5m hosszú, 2cm széles gumi

Szabás, és varrás:

Az inget egyedül varrtam a tanműhelyben, ezért egy selfie bot segítségével örökítettem meg, hogyan tudod Te is elkészíteni a férfi ingből a felsőt. Igen jól szórakoztam közben, saját magamon is.
Vedd fel az inget, és kérj meg valakit, hogy tűzze meg rajtad az oldaladnál. Pontosan kövesse az alakodat. Nekem nem volt segítségem, ezért nem is volt könnyű a gombostűket az oldalába szurkálni, de végül sikerült. Mindent lehet, ha nagyon elszánt vagy.

férfi ingből tunika

Levettem az inget, és szépen megrajzoltam a gombostűk vonalában a varrás vonalát. A két oldalán szimmetrikusan. Végigvarrtam a két oldalán, majd ismét belebújtam az ingbe, ellenőriztem, hogy az alakomra simul-e, illetve nem lett-e feszülős.

férfi ingből tunika

Vágd le a felesleges, nagy varrásszélt 1cm-re, és tisztázd le, mondjuk cikk-cakkal. Ezután lehet háta felé vasalni a varrásszélt.

férfi ingből tunika


Most jön a legizgalmasabb rész. Kivágjuk az ing, számunkra felesleges részét.
A rajz remélem segít, hogy tudjad mit és hol kell vágni:

férfi ingből tunika

férfi ingből tunika


Én ehhez szépen félbe gombostűztem az inget. A vágást a háta nyakkörön kezdtem. Pontosan a gallér alatt, nagyon pontosan levágtam a gallérról az inget. A gallér széle befelé van hajtva és le van tűzve, az foszlani nem fog. Ezután a vállától a hónaljáig vágtam fel. Amennyire lehet az ujja alatt vágj közvetlenül. A vállától a hónaljig tartó szakasz legyen egyenes. Vágd el a hátát is, a hónaljtól a háta közepéig. A vonal legyen egyenes, és merőleges a háta közepére. Szerencsés, ha a gumi bevarrásához hagysz egy kis varrásszélt, tehát egy picit feljebb vágod el, mint a hónalj, ahová az elejétől befut a vágás.

férfi ingből tunika

Próbáld fel ismét a tunikává avanzsált inget. Valószínű, hogy az elejére kell majd két mellvarrás. Ez alatt azt értem, hogy a vállától a hónaljig tartó részen lesz egy „buggy”. Ezt egy kis szűkítőbe bele lehet tűzni. Figyelj rá, hogy szimmetrikus legyen a két oldalon.

varrás

Varrj végig a mellvarráson.

varrás

Vasald meg.

A háta felső szélébe érdemes egy gumit varrni, ez szépen megtartja majd, nem fog lógni.
A gumit tedd az ing fonák oldalán a háta széléhez, és megnyújtva azt, cikk-cakkal varrd az ing széléhez.

varrás

Hajtsd a gumit lefelé, és ismét meghúzva varrj végig az alsó szélén.

varrás

varrás

Az elején az elvágott rész még nincs tisztázva. Ezt le kell tisztázni mondjuk cikk-cakkal, és vasalj be (anélkül, hogy elnyújtanád 1cm-t a fonákja felé. Varrj végig rajta talpszélesen.

varrás

Sok örömet a tunika elkészítéséhez és viseléséhez!

Ha ez az ing átalakítás még túl bonyolultnak tűnik Neked, de szeretnél ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is varrni, akkor várunk szeretettel a varrótanfolyamokon, kattints ide!

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
2 hozzászólás Új hozzászólás »

  2.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2016-06-02 13:18:31
  Az megoldás például, hogy betűzöd csak az egyik oldalon. A gombostű helyét szappannal jelöld meg az anyagon. Aztán húzd ki a gombostűket, és látni fogsz egy háromszöget az anyagon. Szépen mérd ki ugyan ezeket a pontokat a másik oldalra is. Szépen centivel, ugyan ezt a háromszöget rajzold át a másik oldalra. Gombostűzd össze mindkettőt, próbáld fel, és ha jó, akkor varrd végig. Örülök, hogy tetszik a tanfolyam!!
  1.
 
Kollár Ági hozzászólása
2016-06-02 12:36:53
  Kedves Zsuzsa! Szeretnék útmutatást kérni a tunika mellvarrásához.Csúnyán elakadtam itt!Valami ötletet tudnál adni,hogy hogyan mérjem ki a hosszát,a helyét ,hogy szimetrikus legyen? Előre is köszönöm. Jó munkát kívánok! Ui: Imádom az online tanfolyamodat!Sokat tanulok belőle. Üdv.:Ági

  Új hozzászólás »


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta textil párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás pénztárca varrás pénztárca szabásminta plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek baba játékok karácsonyi dekoráció készítése varrás oktatás

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN