Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Élménybeszámoló az I. balatonszárszói retró varrótáborról

varrótábor

Először volt rá lehetőség, hogy Balatonszárszón egy rendkívül intenzív varrótanfolyam keretében bárki elsajátítsa a varrás alapjait. Nem kevesebbet vállaltak a résztvevők, mint hogy a 45 órás kezdő varrótanfolyamot elvégzik egy hét leforgása alatt.
Azok is, akik a gépet sem tudták befűzni, eljöttek azzal a reménnyel, hogy egy hét után a saját készítésű szoknyájukban és nadrágjukban távoznak.
Mit gondolsz sikerült? (olvass tovább, kicsit lejjebb megmutatom képekben)

Sokan azok közül, akik hozzánk jártak varrótanfolyamra, eljöttek csak a táborozás kedvéért, és nyaralás közben, a családtól távol varrták sorban a kedvükre való ruhákat.

Voltak olyanok is, akik elhozták a családot, és amíg azok strandoltak, és pihentek, ők a tanműhelyben gyakoroltak és tanultak.
Az étkezéssel nem kellett külön foglalkozni, hiszen napi háromszor elénk tették, épp csak át kellett sétálni az étterembe.

varrótábor

varrótábor

Az első napon a  varrógép befűzésétől, és beállításától kezdve rengeteg gyakorlatot csináltunk, amitől mindenki megszerezte az alapvető rutint a varrógép használatában. Utána gyakorló darabokon mindenki varrt cipzárakat, zsebet, övet, hasítékot. Végül kiszabta élete első szoknyáját, majd meg is varrta.
Itt van egy kis ízelítő az elkészült darabokról:


varrás

Itt van néhány nagyobb méretben is:

varrás

 


varrás

varrótanfolyam

varrótanfolyam

Ezután következett a nadrág, zsebbel, övvel, szűkítőkkel:

varrótanfolyam

varrótábor

Ennek a nadrágnak a külső oldala 122cm. Bár én sem vagyok alacsony, ez még nekem is soknak tűnt. Ezért is jó varrni!! :)

varrótanfolyam
Volt egy férfi is a varrótanfolyamon a lányával, akinek elkészült a nadrágja:

varrás

Volt egy 9 éves kisfiú, aki az anyukájával jött a táborba. Amikor nagyon unatkozott elkezdett varrni, Kati, az oktató segítségével. Mindenki a csodájára járt. Annyira ügyesen varrt. Ő varrta a képen látható, zsebes, öves nadrágot.

varrótanfolyam

Azok akik már tudtak varrni, amikor a táborba jöttek, szinte ontották magukból a kész ruhákat.
Ez csupán ízelítő:

varrás

Ez a ruha azért is különleges, mert a szabásmintája is saját készítésű:

varrótanfolyam

varrás

varrás

varrótábor

Intenzív élmény volt, az biztos.
Volt olyan nap, hogy 22h-kor ott úgy indultam aludni, hogy a tanműhelyben még varrtak. Reggel 8-tól, reggeli után indult a varrás, és amikor hivatalosan vége lett volna az oktatásnak, 16:30h-kor, a nagy meleg ellenére senki nem indult strandolni. Mindenki be akarta fejezni a tananyagotm, hogy azután táskát, neszeszert varrjon.
Mindenki kapott meglepetésként egy kiszabott neszeszert, amit segítettünk elkészíteni:

varrás

Táskák is készültek, például:

varrótanfolyam

Jövőre is lesz tábor, várunk Téged is szeretettel!

Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben