Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Egyszerű, átlapolós szoknya varrás ingyen szabásmintával

szoknya szabásminta


Ez is egy nagyon egyszerű szoknya, amit könnyen, gyorsan el lehet készíteni, a végeredmény mégis rendkívül látványos. A szoknya varráshoz nem kell különösebben nagy varrás tudás.
Javasolt anyag, pamut jersey. (vékony kötött-hurkolt textil)

Ha szeretnél ennél a szoknyánál bonyolultabb dolgokat is varrni, szabadon alkotni, akkor várunk a kezdő varrótanfolyamokon, kattints a képre!
A fotón egyetlen varrótanfolyamon készült szoknyák, nadrágok és táskák láthatóak:varrótanfolyam

Szükséges anyagok, eszközök:

- 120cm pamut jersey (vékony, kötött, hurkolt textil) 140-150cm széles anyag
- gumi a derekába

Szoknya szabásmintája, és szabás:

A szoknya szabása a legegyszerűbb része. Egy téglalap, amely lehet az anyag szélessége amennyiben 140-150cm széles anyagod van.
A hossza 90-100cm. Ezt kell majd fonákjával befelé hosszában félbehajtanod.

szoknya szabásminta

szoknya szabásminta

A derekához szükség van egy gumiházra, ami a gumi szélességének kétszeresen+2cm varrásszél. A hossza majd a szoknya derékbőségével egyezik meg, elég később kiszabni.

Szoknya varrása:

A félbehajtott anyagot próbáld magadra, ha sátorlapnak tűnik, és a két áthajtott rész inkább a háta felé esik, akkor vágj még le a szélességéből.
A két rövidebbok oldalt be kell húzni. Állítsd a varrógépet nagy öltésre, és varrj végig a dupla anyagszélen talpszélesen, majd attól újra talpszélesen. A felső szálat húzd meg, ezzel összeráncolva a szoknyát. Kb 12-15cm szélesre húzd össze.


szoknya szabásminta

Így néz ki az anyag két behúzott vége.

szoknya szabásminta

szoknya varrás

Próbáld magadra a félkész szoknyát, és nézd meg az összehúzott részt kb hová kell varrni. (kb. a szoknya egyharmada)

szoknya varrás

Lehet így érthetőbb, mi a teendő:

szoknya varrás

Gombostűzd az összehúzott részt a hátához. Az összehúzott résznek a vágott szélét a szoknya vágott széléhez kell illeszteni. (a hajtott szél az alja lesz) A varrást belülről végezd, ne a színéről.

szoknya varrás

A másik húzott rész gombostűzd a másik oldalra, miközben felpróbálod a szoknyát, majd varrj végig rajta.

szoknya varrás

Mérd le a szoknya derékvonalát, és adj hozzá 2cm varrásszélt. Szabd ki a gumiházat, ami ilyen hosszú, és a gumi szélességének kétszerese+2cm varrásszél a szélessége. Szálirány a rövidebbik oldal.
A gumiház két rövidebbik oldalát varrd össze színt, színnel szembe. A gumiházat duplán varrd a derékvonalra színt színnel szembe, szabadon hagyva egy kis részt a gumi befűzéséhez. A gumit mérd magadon arra a helyre, ahol viselni fogod a szoknyát, és hagyj rá 4cm varrászélt. Fűzd be a gumit, varrd össze lapolva (4cm-t fedjen egymásra), majd varrd be a nyílást. Tisztázd le körben.

Kész is vagy!

Ez az átlapolós szoknya kezdő varrótanfolyamon készült. :) Innen jutott eszembe, hogy Veled is megosszam!!
Kattints a képre, ha szeretnél könnyedén és gyorsan megtanulni varrni!

szoknya varrás

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. Majoros Zsuzsa
2017-03-09
Ez ilyen típusú, de ha nagyon kitüremkedik, akkor túlzottan összehúztad, kicsit engedd kijjebb. A lényeg, hogy a végeredmény esztétikus legyen, ne ragaszkodj a leíráshz, vagy az abban található kb. számokhoz.
1. Mariann
2017-03-08
Kedves Zsuzsi! A segítségedet szeretném kérni, hogy a 2. felvarrásnál hogyan néz ki a szoknya. Az összehúzott részen nagyon sok az anyag, amit ha hozzávarrok, akkor felvételkor ott lesz elég nagy anyagtöbblet, ami kitüremkedik. Ez ilyen típusú, vagy esetleg valamit rosszul értelmeztem? Elõre is köszönöm a válaszodat.
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben