Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Csíkos neszeszer varrás kezdőknek

Csíkos neszeszer varrás kezdőknek

2012.10.02 | varrás kezdőknek | varrótanfolyam | neszeszer varrás

A neszeszer varrást kezdőknek is ajánlom. A varrótanfolyam képekben sorozatba azért illeszkedik nagyon jól, mert a csíkos anyagok szabása odafigyelést igényel. Ha ezt a neszeszert kiszabod és megvarrod, akkor a ruháidnál is sokkal könnyebb lesz figyelni az esztétikus végeredményre.
A külön szabott fedél megkönnyíti a varrás folyamatát egy kezdő számára, vágj bele bátran!

Hála a Táska Fesztiválnak 4 új táskám is van, és örökké pakolászom a holmijaimat egyikből a másikba. A napi használatban lévő sminkjeimnek készítettem ezt a neszeszert, hogy könnyebb legyen átenni egyik táskából a másikba.

Szeretnél egy neszeszer varrásnál komolyabb dolgokat alkotni?
Szeretnél gyorsan és hatékonyan megtanulni varrni?
Gyere el varrótanfolyamra,  KATTINTS IDE!

Szükséges anyagok, eszközök neszeszer varráshoz:

- kb. 20cm csíkos textil
- kb. 20cm egyszínű textil
- 5cm tépőzár (2cm széles)
- kb. 20cm ragasztós közbélés (vetex)
- kb. 30cm szatén szalag
- 1db dísz gomb

Neszeszer szabásminta:

A neszeszer szabásminta kinyomtatásához kattints a linkre!

Kinyomtatni a neszeszer fedelének szabásmintáját tudod eredeti méretben. A főrész 21x13cm-es téglalap. A szálirány a rövidebbik oldallal párhuzamos.
Ellenőrizd, hogy a fedél és a főrész egyforma széles-e, mert csak akkor fogod tudni összevarrni.

A neszeszer szabásmintához megadott adatok tartalmaznak minden szükséges helyen 0,6cm varrásszélt.

Neszeszer szabás:

Csíkos textilből:

-2db főrész
-1db fedél

Piros textilből:

-2db főrész
-1db fedél

Ragasztós közbélésből (vetex):

-2db főrész
-1db fedélA szabásnál ügyelni kell rá, hogy a neszeszer elején, és a fedélen ugyan ott legyenek a csíkok. Én a főrész, és fedél szabásmintát is félbe hajtottam, és egy hangsúlyos, piros csík közepére helyeztem a hajtási élt.

Neszeszer  varrás:

Vasald be minden külső (csíkos) alkatrészbe a ragasztós közbélést.
A tépőzárat ovális alakúra vágtam. Nekem ettől nőiesebbnek tűnik, de hagyhatod téglalap alakúnak is. A fedél bélés részét hosszában félbe hajtottam, és színoldalon szabókrétával halványan megjelöltem a közepét. A tépőzár kampós felét is félbe hajtottam, és a jelölésre helyeztem, az íves széltől kb. 1,5cm-re felvarrtam.Először körbevarrtam a tépőzárat, majd egy „X”-et varrtam a közepére. A tépőzárat a tépőzár színével megegyező színű cérnával kell varrni. Én azért használtam drapp cérnát, hogy a fotón látsszon.A csíkos és piros fedél részeket fordítsd színt színnel szembe. Az íves oldalon varrd össze talpszélesen. Kezdőként az íves varrás nem könnyű, de egy kis türelemmel, esetleg gyakorlással hamar bele fogsz jönni.

Fordítsd ki a fedelet. Próbáld meg a varratot minél inkább a két alkatrész élébe forgatni. Vasald le a fedelet.
A szatén szalagból hajtogass egy formás masnit, és varrd a fedél színének közepére.

A szatén szalag végén „V” alakúra vágtam, így kevésbé foszlik, és dekoratívabb is.

A masni közepére varrj egy szép gombot. Ügyelj rá, hogy a gomb felvarrásával öltsd át az anyagrétegeket, így később a használat során, a tépőzár nem fog kiszakadni a bélésből.

A neszeszer elejére is varrd rá a tépőzár másik felét. Az eleje közepére varrd a tépőzár közepét. A felső széltől kb. 3,5cm-re legyen.

A két bélés főrészt fordítsd színt színnel szembe. Varrd össze a két oldalát, és az alját. Az alján hagyj egy kb. 7-8cm-es lyukat.

A két csíkos főrészt is fordítsd színt színnel szembe. Varrd össze a két oldalát és az alját. Amennyire tudod vasald szét a varrásszélt,a bélésnél és a külső résznél is. Érdemes ehhez ujjafát használni.

A fedelet gombostűzd a külső főrészhez színt színnel szembe. A nem tépőzáras felére gombostűzd rá. Ügyelj a csíkok egyezésére. Varrd rá keskenyen.

A sarkoknak egy kissé kivarrjuk. A külső rész és a bélés sarkait is meg kell gombostűzni úgy, hogy az oldalvarrás, és az alja varrás pontosan egymáson legyen.  A gombostű átszúrásával tudod ellenőrizni, hogy egymáson van-e a két varrat. Az oldalvarrásra merőlegesen készíts egy kb. 2cm hosszú varratot. Ezt mind a négy saroknál ismételd meg.Vágd le a felesleges varrásszélt.

A külső főrészt fordítsd színével befelé, a bélést pedig kifelé. A kettőt húzd egymásba színt színnel szembe. A felső szélt varrd végig talpszélesen.

Összevarrás után húzd ki a bélést a belső részből.

A bélés alján lévő lyukon keresztül fordítsd ki az egészet, és rendezd el.

Vasald meg a felső szélt. Ha szükséges tűzd le mm-esen.

Jó neszeszer varrást!

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
30 hozzászólás Új hozzászólás »

  30.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2017-02-05 22:17:47
  Örülök nagyon, hogy varrtok, tanultok, és hogy ebben én is tudok segiteni. :))) További jó varrást!! :)
  29.
 
Timi hozzászólása
2017-02-05 18:36:21
  Kedves Zsuzsa! Ez a neszesszer volt életem első "komolyabb" varrása és bár kicsit megküzdöttem vele, de szuper jó lett!!! :) Én picit megnehezítettem a dolgom, mert mintás anyagot választottam így még arra is figyelnem kellett, hogy melyik lesz majd elöl, hátul, nehogy fejjel lefelé legyen a minta stb. Kétszer rosszul is illesztettem, de mosolyogtam egyet magamon és kibontottam, majd újra. :) Az egyik résznél én is hosszasan megtorpantam, már majdnem fel is adtam, de végül kisilabizáltam szerencsére. A képek és a leírás nagyon jó, ezek alapján tényleg bárki megtudja csinálni. Köszönjük a leírást! :)
  28.
 
Kápolnásiné Ica hozzászólása
2015-11-15 13:09:25
  Kedves Zsuzsa! Köszönöm,hogy végig nézhetem az oktató anyagaidat, a hozzászólásokból is sokat tanulhatok, tudok varrni, régebben szabtam is, de most évek óta csak a szükséges dolgokat készítem el ami egy háztartásban szükséges. Nagyon sok új fogást megtanultam a leírásaidból-képeidből, főleg, hogy precíznek kell lenni, mert annak meg lesz a gyümölcse. Köszönöm ezt a lehetőséget és várom további anyagaid. Számodra további sok sikert kívánok.
  27.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2015-03-03 09:46:13
  Edit, ha pécsi vagyok, akkor az online varrótanfolyamot ajánlom: http://online.varrotanfolyam.hu/jelentkezes/ Természetesen akkor is kapsz majd tőlem továbbra is levelet, ha semmilyen varrótanfolyamra nem jössz el. :) Majoros Zsuzsa
  26.
 
zomboriedit hozzászólása
2015-03-02 21:11:24
  Kedves Zsuzsa! Én már többször irtam -de valamiért nem jon össze.A varrotanfolyamon láttam milyen jo a hangulat-nem is csoda hisz Te egy nagyon kedves hölgy vagy.Én pécsi vagyok-itt nincs.Amiket küldtél nagyon köszönöm majdnem mindent megvarrtam -köszönöm.Régota nézem az oldaladat és nagyon jo dolgokat készitesz ráadásul nagyon érthetoen.Ha az, hogy még küldjél nekem videokat annak az a feltétele,hogy megyek-e a tanfolyamra akkor szeretettel megköszönöm amiket eddig is küldtél.Tudok varrni-de rengeteg dolgot tanultam toled és még szeretnék is.Tudom ide nem ez a hozzászolás kellene-de talán most megkapod. Gratulálok a TV szereplésedhez és a rádio interjuhoz is amit a napokban hallottam.Orulok, hogy megismerhettelek. szép napot és további jo munkát kivánok. üdvözletttel:Edit
  25.
 
zomboriedit hozzászólása
2015-03-02 21:11:24
  Kedves Zsuzsa! Én már többször irtam -de valamiért nem jon össze.A varrotanfolyamon láttam milyen jo a hangulat-nem is csoda hisz Te egy nagyon kedves hölgy vagy.Én pécsi vagyok-itt nincs.Amiket küldtél nagyon köszönöm majdnem mindent megvarrtam -köszönöm.Régota nézem az oldaladat és nagyon jo dolgokat készitesz ráadásul nagyon érthetoen.Ha az, hogy még küldjél nekem videokat annak az a feltétele,hogy megyek-e a tanfolyamra akkor szeretettel megköszönöm amiket eddig is küldtél.Tudok varrni-de rengeteg dolgot tanultam toled és még szeretnék is.Tudom ide nem ez a hozzászolás kellene-de talán most megkapod. Gratulálok a TV szereplésedhez és a rádio interjuhoz is amit a napokban hallottam.Orulok, hogy megismerhettelek. szép napot és további jo munkát kivánok. üdvözletttel:Edit
  24.
 
bekoheni hozzászólása
2013-10-13 20:23:44
  Kedves Zsuzsa! Örömmel látogatok az oldalra, mindig találok valami szépet, valami elragadót. Ez a neszi annyira megfogott, hogy délután meg is varrtam. Köszönöm a leírást, a mintát, igazán precíz és érthető minden leírásod. További sikerd a munkádhoz! Üdv.bekoheni
  23.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-09-04 09:07:34
  Viki, ezzel a két cikkel érdemes kezdeni: http://www.varrohaz.hu/szabas-varras/varrotanfolyam-kepekben---terito-szeges/ http://www.varrohaz.hu/szabas-varras/varrotanfolyam-kepekben---papirzsebkendo-tarto-varras/ Ha ezeket elkészíted, akkor lesz egy kis gyakorlatod, és a neszeszer már könnyebben fog menni. Jó varrást!
  22.
 
Viki hozzászólása
2013-09-04 07:01:39
  Köszönön :-) a gyors választ, sajnos a bélés-fedél és külső rész összevarrásnál elakadtam, hogy mit mivel, hogyan. Most feladtam, ha újra megyünk a nagyihoz, ismét előveszem a varrógépét és nekifutok. Szépen belevarrtam a bélést is, meg az íves tépőzárat, de muris, hogy a fedelet úgy varrtam rá, hogy bevarrtam a száját :-) Akkor újra beszámolok, ha nem baj. Addig jön a tanagyag. További sikeres bloggolást!
  21.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-08-31 20:07:12
  Viki, mivel teljesen kezdő vagy, javaslom egyáltalán ne térj el a leírástól. Lehet nem érted még mi miért van, de miközben készíted össze fog állni a kép. Remélem az ingyen varrótanfolyamot már elvégezted, ez is nagyban segítségedre lehet, hogy átlásd a dolgokat: http://ingyen.varrotanfolyam.hu/ Nálunk minden szabásminta tartalmazza a varrásszélt is, így ezzel nem kell külön bajlódnod. A sarkokat kissé kivarrjuk mondat, utána pontosan ki van fejtve mit jelent, és ott van a fotó is, ami segít. Ezt a lépést ha nem látod át el is hagyhatod. Ezt a neszeszert nem javaslom nem vasalós közbéléssel készíteni. A nem vasalós közbélést nem szokták steppelni, szerezz be ragasztósat. Minden rész, ami nálam csíkos be van vasalva ragasztós közbéléssel. Jó varrást! :)
  20.
 
Viki hozzászólása
2013-08-30 19:20:49
  Kedves Zsuzsa! Nagyon szép, csodálom, csak talán nagy fába vágtam a fejszém. Sajnos nem értem, hogy az aljánál miért kell varrni, nem lehetséges az anyagot félbe hajtani,azaz 4 anyag helyett 2- ből varrni a ráhajtást is egybe hagynám. Vagy így szebb? Nem tudom miért, hogyan kell a szálirányt nézni. Én, a mintát vettem alapul a szabásnál, remélem az is jó, elvégre körbe varrom (talán) még csak kiszabtam, de már elakadtam.. Sajnos az sem tiszta, hogy az említett méreteknél, már rá van hagyva a varrásnak a 0,6 mm. "A sarkoknak kissé kivarrjuk" Mit jelent? Nem világos számomra, hogy mind a 4 anyagra rakunk bélést, (az lenne logikus) de úgy nézzük csak az elején van. Nem vasalós bélésem van steppelni szeretném, de sajnos az se megy... Bocsánat, tényleg kezdő vagyok! Köszönöm!
  19.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-04-29 15:27:38
  Edit, gratulálok hozzá, nagyon tetszik, ahogy az anyagot összeválogattad, és a csipke dekor a zsebkendő tartón. :)
  18.
 
Edit hozzászólása
2013-04-28 21:19:17
  Én is elkészítettem, hatalmas sikerélmény volt, hogy még nekem is sikerült! :)Köszönöm a mintát és a leírást! :) Íme: http://www.dittisdolgok.blogspot.hu/2013/04/neszeszer-es-papirzsepi-tarto.html
  17.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-12-25 20:24:21
  Annamari, az a legjobb, ha magadtól jössz rá. :) Bár e nélkül is jó a neszi, de ezt a megoldást sok helyen használjuk, így most egy hasznos, új tudás birtokába kerültél. :)
  16.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-12-25 20:23:00
  Zsuzsa, nem tudom hogyan kerülte el a figyelmem a hozzászólásod. Méteráru boltot sok helyen találsz, keress a lakhelyedhez, munkahelyedhez közel az interneten. Ajánlani tudom ilyen dekorvásznakhoz a krt-on a Wesselényi utcánál az Eurotextil Dekor boltját. Dísz gombot rövidáru boltban kapsz, például Röltex, ez is van a Wesselényi utcához közel. További jó varrást!
  15.
 
Annamari hozzászólása
2012-12-23 17:10:15
  Sikerült rájönnöm! :)
  14.
 
Annamari hozzászólása
2012-12-23 16:43:00
  Kedves Zsuzsa! A leírást követve eddig nagyon jól haladtam, és eddig nagyon szép a kis "majdnem" kész neszeszerem, de a vége fele nem értem azt a részt, amikor a sarkokat ki kell varrni. Kezdő vagyok, és nem sikerült rájönnöm, milyen oldalvarrást kell az alja varrásra varrni. Ha kihagyom ezt a lépést, nagy gond lenne? Okozva esztétikai hibákat a végeredményben? Előre is köszönöm a válaszodat!
  13.
 
kovács-egressy zsuzsa hozzászólása
2012-11-16 07:52:18
  Ez csodálatos! Nagyon szeretném megcsinálni, de az első lépést sem tudom. Hol vegyem meg az anyagokat és a díszgombot? Kérlek Zsuzsi mond meg az üzletnek a nevét, címét ahol Te megveszed ezeket az alkatrészeket. Egyszer voltam a Madách téren "zsebkendő tartó"-t varrtunk. Zsuzsi! azt az érzést nem lehet elmondani, sikerélmény volt!!! Meg kell ismételnem. Szép napot Neked és várom az üzlet címét!
  12.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-11-01 12:15:33
  Riton, várom a fotót facebook-on, vagy e-mail-ben. :)
  11.
 
riton hozzászólása
2012-10-30 21:42:33
  Én is készítettem egyet, a kék-drapp csíkos változatot. Köszönöm a részletes útmutatót. :)
  10.
 
Vegazus hozzászólása
2012-10-29 13:03:15
  Én is a körbetűzésen gondolkodom, mert így azért nem tartja olyan jól a formáját. Szerintem ma este meg is csinálom.
  9.
 
Magdi hozzászólása
2012-10-28 20:55:51
  Készült belőle egy fekete macskás :) Helyeske lett. A vasalása nem lett tökéletes, még gondolkodom, hogy esetleg körbetűzzem-e.
  8.
 
Vegazus hozzászólása
2012-10-28 20:34:10
  Nagyon szépen köszönöm a leírást! Én is elkészítettem, itt megtekinthető: http://igyvarrok.blogspot.hu/2012/10/neszeszer.html
  7.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-10-08 15:45:18
  Zsu, gőz nélkül kell vasalni. A vasalót egy helyen rá kell tenni az anyagra, és 5mp-ig ott tartani, majd jöhet a következő rész. Ezen idő alatt a ragasztópöttyök kellően megolvadnak. Ezután gyűrődés mentesen hagyd kihűlni az anyagot. Ha mindezt betartod, nem lesz gond. Jó munkát!
  6.
 
Zsu hozzászólása
2012-10-06 21:15:34
  Kedves Zsuzsa! A közbélést hogyan kell jól bevasalni? Mert nekem mindig leválik itt-ott.
  5.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-10-04 12:19:34
  Örülök, hogy tetszik a neszeszer. Nekem nagyon bevált. :) Hazimanka, előfordulhat, hogy a nyomtató kicsinyít, vagy nagyít. Szerintem elég ügyes vagy hozzá, meg tudsz rajzolni egy hasonló fedél ívet, olyan széleset, mint a neszi.
  4.
 
HaziManka hozzászólása
2012-10-04 09:29:21
  Kedves Zsuzsa! Koszonom a leirast,szuper a neszi,csak egy bajom van:a szabas utan vettem eszre,h a felkorives alaku resz kisebb mint a teglalap.Valamit be kene allitani a nyomtaton,hogy ugyanakkorak legyenek?
  3.
 
Nana75 hozzászólása
2012-10-04 09:19:54
  Mindig úgy várom, hogy új dolgokat rakjatok fel, egyszerűen IMÁDOM ezt az oldalt.
  2.
 
Nyunyó77 hozzászólása
2012-10-04 08:02:52
  Éppen tegnap bosszankodtam, hogy mindig kupi van a táskámban, ha megyek valahová és keresek egy tollat vagy bármit, nem találom a pipere cuccaimtól, mint egy igazi "női táska " :), mindig szégyenkeztem miatta. Szóval soha jobbkor nem küldhetted ezt az ötletet, köszönöm!!!Szuper ötlet, könnyen elkészíthető, hamarosan meg is csinálom!!
  1.
 
Barczai Erzsébet hozzászólása
2012-10-03 19:46:33
  Nagyon mutatós és szép kis táska.Elkészítem én is.Köszönöm a jó ötletet is.

  Új hozzászólás »


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta neszeszer varrás szoknya varrás párna szabásminta gyerek játék textil varrás kezőknek neszeszer szabásminta pénztárca szabásminta pénztárca varrás plüss játék húsvéti dekoráció terítő varrás karácsonyi dekoráció készítése baba játékok karácsonyfadísz készítése

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN