Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Baba takaró, párna varrás

Baba takaró, párna varrás

2009.01.19 | varrás | varrás kezdőknek | takaró varrás

Készítsünk kisbabánknak egységes mintájú ágyneműt, sapkát, esetleg még fejvédőt is. Az ilyen szettek készen meglehetősen drágán kaphatók, de mi magunk egyszerűen elkészíthetjük. Mindössze 1,5 m 150cm széles anyagra (100% pamut) és 1m vlies-re lesz szükségünk.
A képen jobb oldalon egy angolpólya látható, amelynek szabásmintáját ugyancsak megtalálod a weboldalon. A takaró varrás kezdőknek is ajánlott.

Takaró és párna szabás:

A takaró kész mérete kb.: 70x100cm. Ehhez 102cm anyagot vágjunk le és az anyag szélessége félbehajtva kiadja a takaró méretét (ebben benne van a varrásszél is). A szövött szélt maximum varrásszélnek hagyjuk meg a takarón.
Szabjuk ki egy 70x100cm-es vlies téglalapot.
A takaró talán nem tűnik túl vastagnak az általunk használt paplanokhoz képest, de a kisbabának a réteges öltöztetés és jól fűtött szoba mellett elegendő ennyi.

A párna kész mérete 30x35cm, ennek megfelelően egy 62x37cm-es téglalapot kell szabni.(ebben benne van a varrásszél is)
Ezen kívül szükség lesz egy 32x37cm-es vlies téglalapra.
A párnának alig lesz vastagsága, így nyugodtan a gyerek feje alá lehet tenni.

Takaró és párna varrás:

A takaró anyagának fonák oldalán jelöljük ki a felét, majd helyezzük rá egyik oldalára a vlies alkartrészt és gombostűzzük meg néhány helyen. A takaró szélein rögzítsük talpszéles varrással a vliest, középen hagyjuk szabadon. Hajtsuk félbe az anyagot színt színnel szembe és körben varrjuk össze 1cm szélesen. Csupán egy akkora nyílást hagyjunk, amin ki tudjuk fordítani a takarót. Kifordítás után a nyílást kézzel, vagy géppel varrjuk be. A takaró színén a szélekkel párhuzamosan húzzunk 7cm-re párhuzamosokat. Férceljük meg ezeket az egyeneseket, mind a három réteget egymáshoz rögzítve, majd varrjunk végig rajtuk géppel. Ezzel megakadályozzuk, hogy a vlies mosáskor elmozduljon a takaróban.
A párnát a takaróhoz hasonlóan készítjük el.

A takaró és a párna is mosható mosógépben.


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
13 hozzászólás Új hozzászólás »

  13.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2014-05-14 10:11:54
  Kezdő, a fejvédőhöz is bőven elég a 2cm vastag vlies. A baba feje nem ütődik olyan erővel az ágy rácsához, hogy ez ne lenne elég pihe-puha védelem. :)
  12.
 
Kezdő hozzászólása
2014-05-13 21:34:14
  Köszön a gyors választ! Már feliratoztam az ingyenes oktatásra,plusz nézem a videókat is ahol találok! :) Egyenlőre felvarrással,és szegéssel fogok kezdeni,de utána szeretnék a kislányomnak varrni ágyneműt.Persze azért előtte mindeképp gyakorlok. Akkor 2 cm elég lesz hozzá...és a fejvédőnek is vagy annak 3-4 cm -est válasszak? Szeretném ha szépen mutatna nem vékonyka lenne....
  11.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2014-05-13 15:22:21
  Kedves Kezdő! Olyan vlies-t tegyél a takaróba, amit jónak érzel a baba számára. Évszaktól, és a lakás fűtésétől függően lehet más. Én 1-2cm vastagságút választanék. Videó pont erről sajnos nincs, de ha abszolút kezdő vagy ezt feltétlen nézd meg, mielőtt belevágsz: http://ingyen.varrotanfolyam.hu/ Jó varrást! Majoros Zsuzsa
  10.
 
Kezdő hozzászólása
2014-05-13 11:37:09
  Szia! Azt szeretném megkérdezni hogy milyen vastagságú vliest vegyek. A 200g-os vastagabb lesz mint a képen lévő takaró? Fejvédőbe kell a 300-as? Plusz hogy valahol videót találok a takaró készítéséről? Most szeretnék elkezdeni varrni és jó lenne látni előtte hogy mégis hogy is van ez a gyakorlatba... :)
  9.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-12-03 08:48:30
  Csaba, mi készítéssel nem foglalkozunk.
  8.
 
turuvz caaba hozzászólása
2013-12-03 01:13:41
  Kezi csokolom segitség kellene nekem nem tudom h önnök készitenek e takarokat.Èn a barátnömmet szeretné meglepni egy majmos takaroval ami plüss böl készül és majom formája can szoval van feje lábba meg lehet e ezt oldani valahogy köszönnöm
  7.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-11-04 20:19:22
  Niki, valószínűleg elég lesz a szélétől a 30cm-es tűzés, valószínűtlen, hogy a vlies ennek ellenére szétszakadna benne, meggyűrődni pedig nem tud. Sok sikert hozzá!
  6.
 
Niki hozzászólása
2013-11-03 08:30:01
  Kedves Zsuzsa! 130*90 cm-es babatakarót tervezek varrni pamutvászonból, 200 g/m2-es töltővlies béléssel. A kérdésem pusztán annyi, hogy szerinted milyen sűrűn kell megtűznöm a takarót, hogy a vlies mosásnál ne gyűrődjön össze, ne szakadjon szét. A takaró hosszában 30 cm-nél fut majd egy varrás, ezen kívül a szélétől 7-10 cm szélesen tervezem körbevarrni, így a benne lévő vlies 53*116 cm-es darabja mozoghatna "szabadon" a huzatban. Érdemes-e levarrni középen keresztben, ezzel felezve a mozgási lehetőséget? Kezdetben szerintem úgyis kettéhajtva fogom használni a takarót. Nem akarom túltűzni, mert akkor kemény lesz a babának, de azt se akarom, hogy a mosógépből kiszedve majd valami összegyűrődött borzalommal kelljen találkoznom. Véleményeddel sokat segítenél a hezitálásomban, ekkora flízzel töltött darabot még nem varrtam. Köszönöm! Niki
  5.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2013-09-18 09:10:21
  Erika, a flízt sosem erőltetjük az anyag széléhez. Hagyd kifeküdni. A lényeg az, hogy a varrásszél amivel először összevarrod az anyaggal kevesebb legyen az anyag széléhez képest 1cm-nél. Ezután hajtod színt színnel szembe az anyagot, és a széleket összevarrod 1cm-es varrásszéllel. Így a segéd varrat, amivel a flízt rögzíted nem fog sosem kilátszani. Jó varrást!
  4.
 
Erika hozzászólása
2013-09-17 19:36:57
  Kedves Zsuzsa! Küldök majd képeket a párnáról és másról is kicsit később, amikor már több mindennel elkészültem. (Oviba kell pár dolog.) Most a takarónál tartok. Először úgy csináltam, hogy a 3 oldalánál körben talpszélesen levarrtam a flízt úgy, hogy a flízt pontosan az anyag szélére illesztettem, így az 1 cm varrásszél a szélén nem maradt meg. Később aztán kibontottam és úgy tettem a flízt az anyagra, hogy a széle pontosan az anyag középvonalára essen és így megmaradt a szélen az 1 cm varrásszél. Ezzel meg az a gondom, ha 1 cm-nél körbevarrom, akkor kifordításnál látszódni fog az első varrat, ami a flízt az anyaghoz rögzítette. De megpróbálom úgy majd, hogy éppen abban a varratban haladjon ez a varrat is, vagy inkább mellette 2-3 mm-rel. Most ezt már nem bontom ki, mert ma be akarom fejezni, de hogy lett volna célszerű csinálni? Előre is köszönöm! Erika
  3.
 
Tatár Angelika hozzászólása
2013-04-04 13:21:43
  vlies-t hol tudok beszerezni? milyen kiszerelésben van? köszönöm
  2.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-05-08 20:28:31
  Erzsébet, vlies-ből kapható különböző vastagságú, válassz olyat, ami megfelel az elképzeléseidnek. Télre vastagabbat, nyárra vékonyabbat.
  1.
 
Varga Erzsébet hozzászólása
2012-05-08 02:50:04
  pontosan milyen vlies kell hozzá?

  Új hozzászólás »


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta textil párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás pénztárca varrás pénztárca szabásminta plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek baba játékok karácsonyi dekoráció készítése varrás oktatás

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN