Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Baba játék a kiságy fölé (plüss szabásmintával)

Baba játék a kiságy fölé (plüss szabásmintával)

2009.01.19 | plüss szabásminta | plüss játék | baba játékok

A kiságy fölé lehet rögzíteni, illetve bárhová fel lehet lógatni, hogy lekösse a baba figyelmét, ezt a plüss játékot. Könnyen tisztítható, mosógépben mosható, és semmilyen veszélyes része nincsen. Türelmes kismamáknak ajánljuk, ugyanis elkészítése nem nehéz, de aprólékos munka. A babák nagyon korán felismerik a mosolyt bármilyen bábun, vagy ábrán, és visszamosolyognak rá.

Plüss szabásminta:

A plüss szabásminták minden szükséges helyen tartalmaznak 0,5cm varrásszélt.

A képen minden négyzet oldala 1cm-nek felel meg. Ez egy 19cm sugarú körnek a cikkeje, amelynél a körív 50,2cm hosszú. 1db-ra van szükség.
A képen minden négyzet oldala 1cm-nek felel meg.
Papírból érdemes kivágni az arcot, majd ebből kivágni a szem, orr, száj helyét.
Szükség van 1db körre, amely az arc lesz majd, 2db fekete szemre, 1db orra, 1db szájra. Minden alkatrészt szabjunk ki közbélésből is.
A képen minden négyzet oldala 0,5cm-nek felel meg.
Szükség lesz 2db ovális testre piros anyagból, és 2db fejrészre feketéből. A katicának nem lesz úgymond hasa, mindkét fele hátoldal lesz, hogy minden oldalról nézve látványos legyen. A szálirány itt a katica középvonala.
A képen minden négyzet oldala 0,5cm-nek felel meg.
Szükség lesz 4db lepke alkatrészre.

javasolt anyag: plüss, bársony, frotír. Az anyagokat feltétlenül avassuk be, hogy a sokféle színű anyag a mosás során már ne fogja meg egymást.

kellékek: 1m madzag, vagy zsinór, kevés fonal csápnak, vlies és/vagy szivacs a töméshez

Baba játék varrás:

A közbélést ragasszuk be az alkatrészekbe. A kör alakú arcra tegyük rá a papír szabásmintát és ennek segítségével rendezzük el a szemet, orrot, szájat. A szem körvonalát halványan ceruzával rajzoljuk be. Varrjuk körbe a szemet normál öltéssel, valamint a szemöldököt, majd állítsul át a gépet sűrű cikk-cakk öltésre és az arc részeit varrjuk ezzel körbe.
 
 
A szirmokat kettesével varrjuk össze színt színnel szembe, az aljukat hagyjuk szabadon, itt fordítjuk ki őket. A szirmokat gombostűzzük az arcra és nagyon keskenyen rögzítsük gépi varrással.
Az katica testére gombostűzzük rá a fejet, és az egyenes oldalán varrjunk végig sűrű cikk-cakk öltéssel. Varrjuk ki a szemeket, a pöttyöket és a felező vonalat. Készítsük el a katica másik felét is, majd színt színnel szembe gombostűzzük össze. Fonal végére kössünk csomót, majd vágjuk két kb. 3cm-es darabot, ezek lesznek a csápok. Helyezzük a két réteg közé a fonalakat, majd varrjuk körbe, csak egy kis lyukat hagyva a kifordításnak. Tömjük ki a katicát és a nyílást öltsük be kézzel.
A lepkéket kettesével fordítsuk színt színnel szembe. Varrjuk körbe, csak a kifordításnak hagyjunk helyet. Csípjük be a varrászélt a sarkos fordulásoknál, fordítsuk ki a lepkéket, finoman tömjük meg, majd kézzel varrjuk be a szabadon maradt nyílást. Varrjunk át az egész lepkét a test körvonalánál.
Vágjunk a madzagból 3 különböző hosszúságú darabot, ezen fognak lógni a lepkék és a katica. A madzag végére kössünk csomót, majd kézzel varrjuk a katica, illetve a lepkék hátára úgy, hogy lógatva egyensúlyban legyenek.
A madzagok végeit rögzítsük a szirmok közé.
A testet hajtsuk félbe színt színnel szembe. A maradék madzag végét duplán gombostűzzük be a test felső csücskébe. Varrjuk össze a test egyenes oldalát úgy, hogy egy kb. 5-6 cm-es szakaszt hagyjunk szabadon a töméshez.
A testet gombostűzzük színt színnel szembe az archoz és varrjunk végig körben. (a katica és a lepkék természetesen belül kell legyenek az arcon varrás közben) A testen hagyott nyíláson keresztül tömjük ki a virágot. (erre jobb a vlies, a szivacs darabos) Varrjuk be kézzel a nyílást.Jó munkát a plüss játék készítéséhez!


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
0 hozzászólás


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta szoknya szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás textil plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek pénztárca varrás pénztárca szabásminta baba játékok karácsonyi dekoráció készítése szoknya szabásminta készítése

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN