Feliratkozom az ingyenes varrótanfolyamra, hozzájárulok adataim kezeléséhez, illetve elektronikus levelek fogadásához az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint.
   
   
Szabás-varrás ötletek » Angolpólya varrás (kezdőknek is ajánlott)

Angolpólya varrás (kezdőknek is ajánlott)

2009.01.19 | varrás | varrás kezdőknek | angolpólya

Az angolpólya kellemes viselet a babáknak az ágyban. Nem tudják lerúgni magukról, mint a takarót, mégis szabadon mozoghat a kezük és a lábuk. Az angolpólya varrás nem nehéz, kezdőknek is ajánlott.

Angolpólya szabásminta:

A képen a vonalak 2,5 cm-re vannak egymástól. Az angolpólya szabásmintán körben 1cm varrásszél van, kivéve az oldalán, itt 2cm.
Szabni kell 1db testrészt (az eleje közepe hajtott szél), valamint egy tisztázót, amellyel a nyak-, és ujakört tisztázzuk el, ez azonos a testrésszel, de csak a narancssárga vonalig tart. Ezen kívül szabni kell egy kötözőt, amely 10cmx100cm-es. A szálirány a testrész hosszanti szélével párhuzamos.

Ajánlott anyag: babaplüss, illetve belül lehet tisztázni kötött anyaggal (100% pamut legyen). Amennyiben belül is plüssel tisztázzuk fontos, hogy a szőrök felfelé áljanak, különben örökké a baba nyakába fog felcsúszni. 1m 150cm széles textil elég 2 pólyához, ha a tisztázót más anyagból szabjuk.

Angolpólya varrás:

Tisztázzuk le a tisztázó alsó szélét. A testrészt és a tisztázót fordítsuk színt színnel szembe, gombostűzzük össze (ne feledjük a pólya oldalán a varrásszél 2cm). Varrjunk végig rajta kivéve az alsó szélét.A varrásszélt a külső íveken vágjuk le 0,5cm szélesre, a belső íveken pedig csipkedjük be a varrásig, így fog tudni szépen kifordulni a tisztázó.

Tűzzük vissza a tisztázót, azaz vasaljuk a varrásszélt a tisztázó felé, majd színoldalról tűzzük meg a tisztázót mm-esen, hozzáfogva ezzel a varrásszélt (természetesen csak ahol kényelmesen hozzáférünk). Ez a varrás a színén nem látszik, de ettől szépen befordul a tisztázó fonákoldalra. Vasaljuk meg a nyak-, és ujjakört.
 
 
A pólya oldalain a varrásszélt hajtsuk be 2x1cm-re, vasaljuk meg (ajánlott a fércelés, különösen plüssnél), majd tűzzük meg 1cm szélesen, egybe a felső részt is tűzzük le, de ezt színoldalról csináljuk.

A pólya alsó szélébe varrjunk a legnagyobb öltéssel egy talpszéles és egy attól megintcsak talpszéles behúzó varrást. Húzzuk össze az anyagot a cérna segítségével 35cm-esre.

 

A kötöző varrásszélességét vasaljuk be körben, majd vasaljuk hosszában félbe színével kifelé.
Felezzük meg hosszában a kötözőt és a pólya alját is, és jelöljük meg.

A kötöző színét gombostűzzük a pólya fonákjára, egyeztetve a középpontokat. Varrjuk végig amíg a pólya tart.
Gombostűzzük össze a pánt széleit. Amikor a pólyánál gombostűzünk ügyeljünk hogy az imént készített varrást letakarjuk. Tűzzük meg mm-esen körben a kötözőt (előtte a férc ajánlott).
Az elejére készítsünk gomblyukat. Az első retesz jelölése ott lesz ahol a tűzés van 1cm-nél, a másik akkora távolságra, amekkora a gomb. A középvonala kb. a felénél a vállpántnak.
Így néz ki a pólya készen, felgombozva!

Íme egy teljes kollekció, amelyet elkészíthetünk még a babára várva, harmonizáló anyagokból a Varróház leírásai alapján. Párna, paplan, sapka, angolpólya.


(a képért hála és köszönet Zsuzsónak)

Készítette:
Majoros Zsuzsa


Oszd meg ezt az oldalt ismerőseiddel:
     

Új hozzászólás »
0 hozzászólás


Varrótanfolyamok


Szabás-varrás ötletek

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?
Bögremelegítő varrása videóval
Adventi naptár készítése lépésről-lépésre
Kutyaruha varrás, akár egy varrótanfolyamon, ingyen szabásmintával!
Helga táskavarró workshop
Eszti neszeszer varrás (ingyen neszeszer szabásmintával)
Kis Divattervező tábor kulisszatitkai
Varrótanfolyam élménybeszámoló képekben
Kis divattervező tábor 2018, élménybeszámoló
Tüll szoknya varrás a tanműhelyben
Esküvői ruha készült a Varróház varrótanfolyamán, nézd meg!
A szegény leány, a varrás, és a Macskacicó
Luxust a macskáknak! Macska párna varrás lépésről-lépésre
Szabásminta átalakító tanfolyam indul
Család-barát Magazinban varrtam Nagy Ferónak babos kendőt
Veronika táska szabásminta, és varrási útmutató (workshop)
Kutyapárna varrás egyszerűen, lépésről-lépésre
Karácsonyi manó készítése (ingyen szabásmintával)
Szemirámisz pénztárca varrása lépésről-lépésre (ingyen szabásmintával)
Férfi ingből kislány ruha (FEM3Caféban mutattam be)

További szabás-varrás ötletek »

Szabás-varrás cimkék

varrás varrótanfolyam varrás kezdőknek szabásminta táska varrás táska szabásminta táska szabás varrás ötlet karácsonyi dekoráció párna varrás plüss szabásminta nyuszi szabásminta nyuszi varrás szoknya szabásminta textil párna szabásminta gyerek játék szoknya varrás neszeszer varrás pénztárca varrás pénztárca szabásminta plüss játék terítő varrás húsvéti dekoráció neszeszer szabásminta varrás kezőknek baba játékok karácsonyi dekoráció készítése varrás oktatás

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

 

Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook  Twitter  iwiw  YouTube  RSS


A legjobb áron, a legkedvesebb
kiszolgálás mellett a Rőfösboltban
mindig találsz szuperjó anyagokat!


A varrótanfolyamokon használt
csúcsminőségű ollókról a

gondoskodik.

 

babzsákfotel szabásminta | online varrótanfolyam | nadrág szabásminta készítő tanfolyam | szoknya szabásminta készítő tanfolyam | varrás oktatás

A weboldal az Online Varrótanfolyam Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
További hasznos weboldalak: Kreatív ötletek technikák gyűjteménye | Szexuális felvilágosítás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN