Add meg a keresendő szót, kifejezést!

A világ legegyszerűbb neszeszere, lépésről-lépésre, mint egy varrótanfolyamon

varrótanfolyam

Egyszerű, mutatós neszeszert készítünk. A leírás olyan részletes, hogy egy varrótanfolyamon érezheted magad. Teljesen kezdők is el fogják tudni készíteni!

Szeretnél ruhákat is varrni? Könnyen, gyorsan egyeszrűen megtanulni a varrás minden fortélyát? Kattints a képre:
varrótanfolyam
Szükséges anyagok, eszközök neszeszer varráshoz:

- kb. 30cm kékfestő (belülre lehet eltérő színű anyagot használni)
- kb. 30cm táska merevítő, vagy ragasztós közbélés
- kb.2cm tépőzár
- dísz a fedélre

varrás

Neszeszer szabásminta:

A neszeszer szabásminta megtekintéséhez és kinyomtatásához kattints ide: neszeszer szabásmintaA szabásminta talpszélességnyi varrásszélt tartalmaz. (0,7cm)
Érdemes kétszer kinyomtatni, és a hajtott szélnél összeragasztani a lapokat.

Neszeszer szabás:

Kékfestőből:

- 2db főrész

Táska merevítőből, vagy ragasztós közbélésből:

- 1db főrész

Neszeszer varrás, akár egy varrótanfolyamon:

A táska merevítőt érdemes a belső főrésszel összevarrni keskenyen. A bélés fonák oldalához kell hozzáfogni, és körbevarrni. Ha ragasztós közbélésed van, vasald be, ebben az esetben lehet a külső részbe és a bélésbe is, hogy legyen tartása.

neszeszer varrás

A két főrészt fordítsd színt színnel szembe. Gombostűzd össze, majd varrd körbe talpszélesen. Hagyj egy kb 7-8cm-es nyílást, ahol ki tudod fordítani.

neszeszer varrás

A felesleges varrásszélt ki kell vágni. A sarkokban lecsapni, az íveknél is levágni 2-3mm-esre. A belső sarkoknál a varrásszélt be kell csípni a varrásig, különben nem fog tudni kifordulni.

varrótanfolyam

Fordítsd ki a neszeszert. Vasald meg körben.

varrás

Az oldalrész szélét gombostűzd a hátoldalhoz. Varrd végig az alsó saroktól indulva és befejezve a fedelet mm-esen. Eközben a szabadon maradt nyílást is bevarrod.

neszeszer varrás

A tépőzárat varrd fel  a megjelölt helyekre. Ellenőrizd, hogy így jól záródik-e?
Az oldalrész másik szélét fogd az elejéhez, és varrd össze mm-esen.
A fedélre varrj kedvedre való díszt.

varrótanfolyam

Jó munkát a neszeszer varráshoz!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
12. Majoros Zsuzsa
2015-05-30
Lencsilanyka, kérdezz légyszi a táska Fesztivál azon táskájánál, ahol a probléma van, mert így sajnos nem tudom melyik táskáról van szó.
11. Lencsilányka
2015-05-26
Már végig követtem és csináltam a táskafesztivált a többiekkel, de most a tépõzár bevarrását nem értem. A tépõzár ha ilyen késõn lesz bevarrva, nem látszik majd kívûlrõl a varrás? Mert már kifordítva lesz és utána kell rávarrni. Nem látom a képeken, hogy kerül rá a tépõzár. :(
10. Majoros Zsuzsa
2015-01-09
Zsóka, örülök neki, a fotót várom az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu-ra. :))
9. Zsóka
2015-01-09
Köszi jó lett a neszi.
8. Majoros Zsuzsa
2014-12-22
Zsóka, az a lényeg, hogy az oldala és a hátlap ugyan olyan hosszú legyen, illetve a fedél kisebb legyen, mint az oldala. Rajzold meg kb. egy papírra, vágd ki, és ellenõrizd a szélek összevarrhatóak-e, és a méret tetszik-e. Jó varrást!
7. Zsoka
2014-12-22
Szia! kellene cm ben a méret ,nincs nyomtatom.
6. Szera
2014-06-26
Ez nagyon tetszik! Köszönöm! :)
5. Majoros Zsuzsa
2014-06-26
De jó, örülök, hogy tudjátok használni az ötletet. :) Magdi, szuper! :))
4. Somogyi Ilus
2014-06-26
Szia Zsuzsa! Nagyon örülök a szabásmintának, már meg is varrtam. Intézeti fiúknak készítünk ajándékokat, kicsit fiúsítottam rajta (farmerból és kulcstartóval). Szerintem jó lett. Köszönet érte:-)))
3. Rendes Magdi
2014-06-26
Szia Zsuzsa! A múlt héten megkaptam a Varrjunk könnyedén! DVD-t a videókkal, és azuóta azt nyúzom, nagyon élvezem, fõleg a kétszegélyes (stircelt) zseb készítését, eddig ez volt számomra a mumus. Igaz hogy még nem próbáltam ki a megvarrását, de így nayon egyszerû lesz az elkészítése. Köszönöm. Magdi
2. Majoros Zsuzsa
2014-06-26
Magdolna, örülök, hogy tetszik. :) Ez a táska merevítõ nem bevasalható, de ha Neked az van, akkor vasald be. :) A lényeg, hogy legyen tartása.
1. Magdolna
2014-06-26
Szia Zsuzsa! Nagyon jól néz ki ez a neszi. Ez lesz a következõ projekt. Milyen közbélést használsz? Ez nem bevasalható. Amit én táskamerevítõ néven vettem, nem ilyen. Mintha vékonyabb, gyengébb lenne, s az bevasalható. Magdolna
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben