KÉRJÉL AJÁNDÉKBA VARRÓTANFOLYAMOT KARÁCSONYRA, MERT MEGÉRDEMLED!

Ha igazán vágysz arra, hogy megtanulj varrni, saját egyedi ruhadarabokat készíts, kedvedre alakíts régi ruháidon, vagy akár különböző lakásdekorációkat kreálj, akkor kérd meg a férjedet, vagy családodat, hogy rendelje meg neked a varrótanfolyam ajándékutalványt!

 

Az alábbi értékekben tudod megrendelni az ajándékutalványt:

  • 2023 December 31-ig! 72.900 Ft helyett kedvezményes TELJESÉRTÉKŰ ajándékutalvány ár: 69.900 Ft

  • 20.000 Ft értékű ajándékutalvány

  • 15.000 Ft értékű ajándékutalvány

  • 10.000 Ft értékű ajándékutalvány

A TELJESÉRTÉKŰ ajándékutalványunkkal még idei áron vehetsz részt egy kiválasztott, 2024-ben induló 45 órás kezdő, vagy haladó varrótanfolyamunkon!

 

Várunk nagy szeretettel valamelyik kezdő varrótanfolyamon!


Érdeklődni és megrendelni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.

Gondolod van elég tudásod, hogy jelentkezz tanfolyamra?

láttál már varrógépet?
láttál már tűt és cérnát?
van két kezed?

Akkor pont elegendő tudással és képességgel rendelkezel a tanfolyam elvégzéséhez!


A kezdő tanfolyam alatt azt tanulhatod meg, hogyan készíts önállóan tökéletesen az alakodhoz illő, egyedi ruhadarabokat. Bár mindenki csak egyféle szoknyát és nadrágot varr a tanfolyam végén saját méretre, de előtte a gyakorlások során a variációk széles skáláját tanulhatod meg. Pont azért használunk kis méretű gyakorló darabokat, hogy minél több variációs lehetőség beleférjen a tanfolyamba, így utána otthon már nem okoz gondot más és más ruhadarabokat készíteni.


A varrótanfolyamokon kifejezetten hobbivarrónők számára kifejlesztett, modern tananyagot használunk. Az önálló munkavégzéshez szükséges tudást adjuk át, amelyhez a tapasztalataink szerint minimum 45 órára van szükség (60 perces órák).


Időpontok, amelyekben rendszeresen indítunk tanfolyamot:
Szombat délelőtt 9-14h-ig, szombat délután 14-19h-ig, vasárnap délelőtt 9-14h-ig, kedden és csütörtökön 18-21h-ig, hétfőn és pénteken 18-21h-ig, pénteken 14-18h-ig, illetve egyes hétköznapokon délelőttönként 9-14h-ig.Választható varrótanfolyam helyszínek:
1075 Budapest, Károly körút 1. (Astoria)
1073 Budapest, Erzsébet krt. 54. (Erzsébet krt - Király utca sarok)


Illetve az ajándékutalvány beváltható az alábbi online tanfolyamokra is:
Online kezdő varrótanfolyam
Online haladó varrótanfolyam
Online szoknya szabásminta készítő tanfolyam
Online nadrág szabásminta készítő tanfolyam


Érdeklődni és megrendelni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.

Miket fogtok végigvenni a kezdő varrótanfolyamon?


1. Alapos alapozás:

A varrás egy szakma, amelyet most 45 óra alatt kell elsajátítanod, ezért rendkívül fontos, hogy jó alapokra tudj építkezni. Az első 4 óra emiatt kizárólag a gép befűzéséről, helyes kezeléséről, karbantartásáról szól, valamint a varrás legalapvetőbb fogásairól. Megtanulsz egyenesen varrni, tűzni, és elkészülnek az első varratok. Gondolnád, hogy még a gombostűk beszúrásának is vannak bizonyos gyakorlatias elvei, amit fontos betartanod?
Fejlesztjük a szemmértékedet is, valamint tisztázunk olyan alapfogalmakat, mint a talpszéles, vagy oda-vissza varrás.
Mire az alapozás véget ér rutinfeladat lesz számodra sok olyan dolog, mint a gép befűzése és beállítása, orsózás, stb.
Mivel sajnos az ember néha hibázik, meg kell tanulni bontani is. Bármilyen csábító megoldásnak tűnik az anyagrétegek szétfeszítése és a cérna szétvagdosása ollóval, nem a legcélravezetőbb megoldás. Ilyenkor keletkeznek ugyanis a csodás, különleges ruhádon az egyedi, pici lyukacskák. Ennél hatékonyabb módszert adunk át Neked.


2. "Kisszoknyák":

Mi csak kisszoknyaként emlegetjük azokat a gyakorló darabokat, amit hordani ugyan biztosan nem fogsz, de minden fontos tudnivalót összezsúfoltunk rá, amelyet meg kell tanulnod.
Ilyenkor már beszélünk a szabás alapelveiről is, és általában mindenki magának vágja ki az anyagból a kisszoknyát, amiből egyébként kettő van.
Az elsőnél gyakorlod a kézi varrást, és bizony a gyűszűk is felkerülnek az ujjakra, amit több esetben is inkvizíciós eszköznek nyilvánítottak tanfolyamon. Bár kevesen gondolnák, a gyűszű valóban egy nagyon hasznos találmány, nem csak megvédi az ujjat, de a tű pontosabb irányítását is lehetővé teszi.
A kisszoknyákon találhatók szűkítők, kétféle cipzár és hasíték. Az övet is kétféleképpen varrjuk rá, valamint az alját egyik esetben géppel, másodszorra kézzel hajtjuk fel.
Elkészül két gomblyuk és gombot is varrunk. Tanfolyamosok szokták mondani, hogy gombot tudunk felvarrni azt ugorjuk át, de természetesen ezt is lehet profin és hatékonyan csinálni, így ezt is megmutatjuk Neked.
Kétféle zseb elkészítése is a tananyaghoz tartozik.


3. Saját méretű ruhadarabok:

A csoport közösen kiválaszt egy szoknya és egy nadrág fazont, ezután mindenki megveszi az anyagot és a kellékeket. Adunk instrukciókat, hogy milyen textilt érdemes vásárolni, hol és mennyit. A konfekció szabásmintákat alkathoz igazítjuk, illetve átadjuk az általános elveket, amivel később is minden szabásmintát megfelelő méretűre tudsz igazítani.
Bár a tanfolyam során nem adunk házi feladatot, de ez az a pillanat, amikor érdemes otthon is nekilátni egy ruhadarabnak, akár ugyan annak a fazonnak, mint tanfolyamon, hiszen így válnak biztos tudássá a tanultak. Tanfolyam elején és végén szívesen segítünk átgondolni a műveleteket, vagy kijavítani az esetleges hibákat.
Végül egy csoporton belül valakinek biztosan lesz alakítani valója, így megmutatjuk hogyan vegyünk be, vagy engedjünk ki a ruhán.


Érdeklődni és megrendelni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.

Pótlás: egy alkalom pótlását meg tudjuk oldani előzetes egyeztetés után, párhuzamosan futó tanfolyamokon, további hiányzások esetén kozultálunk, átadjuk az órai gyakorló darabokat és otthon kell elkészíteni az órai anyagot.


Eszközök, és hozzávalók: a varrótanfolyam ajándékutalvány ára tartalmazza a tanfolyam anyagköltségét (2m anyag, 2db cipzár, gomb, bélés, közbélés stb.), kivéve a saját méretű ruhadarabok anyagárát. Továbbá az ajándékutalvány ára 2db varróházas szabásminta árát is tartalmazza. A varrógépet minden egyes résztvevő számára mi biztosítjuk, természetesen mindenki külön varrógépen dolgozik! A varrógépeken kívül adottak a szükséges eszközök is, pl.: olló, cérna, gombostű, vonalzók, nehezékek stb.Amit a kezdő varrótanfolyamon kapsz:

hobbivarrónők számára kifejlesztett tananyag alapján tanulhatsz szimsztematikusan
varrógépet, más helyekkel ellentétben mindenki külön varrógépen varr
eszközöket, mint olló, gombostű, mérőszalag stb.
textilt, gombot, cipzárt, stb. ami a gyakorláshoz szükséges (kivéve a saját méretű ruhadarabokhoz)
hozzáférést a tanfolyamon elhangzottak írásos anyagához, rajzokkal illusztrálva
szakmai segítséget
a kérdésekre kimerítő választ

Érdeklődni és megrendelni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.


  Majoros Zsuzsa, a Varróház megalapítója, a hobbivarrónők tanácsadója

Amennyiben kérdésed merülne fel, írj az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címre, vagy hívd a 06 70 633 9931 telefonszámot.

 

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
RENDBEN